info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beyaz Saray Gerildi

Beyaz Saray yeni İletişim Direktörü Anthony Scaramucci`nin, ABD Başkanı Donald Trump`ın çok yakın çalışma arkadaşları hakkında ağır sözler sarf ettiği ortaya çıktı.

Beyaz Saray’a geçtiğimiz hafta iletişim direktörü olarak atanan eski Wall Street yöneticisi Scaramucci, resmi olarak göreve başlamadan önce ilk krizi patlattı.

Scaramucci, The New Yorker dergisi muhabiri Ryan Lizza ile telefonda yaptığı görüşme sırasında Trump’ın Özel Kalem Müdürü Reince Priebus’u “paranoyak şizofren” olarak nitelendirirken, Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon hakkında da cinsel içerikli ağır hakaretlerde bulundu.

Rizza, The New Yorker’ın web sitesinde yayınlanan söz konusu görüşmenin Scaramucci’nin bir akşam kimlerle birlikte yemek yediğini yayınlamasının ardından yeni sözcünün tepki göstermek için kendisini telefonla araması üzerine yapıldığını da sözlerine ekledi.

Scaramucci, haberin yayınlanmasının ardından attığı Twitter mesajında “renkli bir lisan” kullandığı için üzgün olduğunu söyledi. Bu sözleri sarf ettiğini ise inkar etmedi. Ağustos ayında görevine fiilen başlaması beklenen Scaramucci atanır atanmaz Beyaz Saray’dan son dönemde dışarıya bilgi sızdıranların kimliğinin ortaya çıkarılması için kolları sıvamış ve verdiği demeçlerde Özel Kalem Müdürü Priebus’un basına bilgi sızdırmış olabileceğini ima etmişti. Scaramucci, kısa bir süre önce BBC’ye yaptığı açıklamada, Donald Trump’ı mevcut kurulu sistemi yıkmak üzere seçilmiş “yıkıcı bir başkan” olarak tanımladı.

Peki, Scaramucci hamlesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump nasıl bir yol izleyebilir? Zira Scaramucci’nin açıklamaları Beyaz Saray’da yaşanan krizin gün yüzüne çıktığının da sinyallerini veriyor. Scaramucci’nin görevden hemen alınması, Trump’ın bir hata yaptığını ve bunu kabul ettiği anlamına geleceği için imkansız olduğunu belirten uzmanlar, böyle bir hamlenin Priebus’a da “Biz demiştik” deme hakkı sunuyor.

Scaramucci’nin istifası da ihtimaller dahilinde olsa da, medyatik ve renkli kişiliği dolayısıyla iletişim direktörünün böyle bir adım atması pek de olası gözükmüyor.