info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Harvey Kasırgası Yağış Rekoru Kırdı

En az dokuz kişinin ölümüne sebep olan Harvey Kasırgası kıta ABD’sinde kaydedilmiş en yüksek yağış miktarı rekorunu kırdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas ve Louisiana eyaletlerini günlerdir etkileyen Harvey Kasırgası kıta ABD'sinde yeni bir rekora imza attı. ABD’nin dördüncü, Teksas eyaletinin de en büyük kenti olan Houston'ın bir mahallesine düşen yağış miktarı ülkede daha önce kaydedilmiş en yüksek yağış miktarını geçti.

Ulusal Kasırga Merkezi, Winding Yolu'ndaki Mary's Creek’e kasırga esnasında 49,32 inçlik (125,27 santim) yağmur düştüğünü aktardı. 

Ulusal Meteoroloji Dairesi, kıta ABD'sinde tropik fırtına sistemi sırasında bugüne kadar kaydedilmiş en yüksek yağış miktarının 48 inç (121,92 santim) ile 1978 yılında Teksas'ın Medina bölgesini etkileyen Amelia isimli tropik kasırganın olduğunu hatırlattı.

Ulusal Kasırga Merkezi sözcüsü Dennis Feltgen bu sayının doğruluğunu ispat etmenin “bir hayli araştırma” gerektireceğini belirterek araştırmacıların birçok su seviyesi göstergesini ve eski rekorları inceleyeceğini, bu sürecin de birkaç hafta alabileceğini belirtti.