info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Oyuncak Sektöründe Flaş Bir Gelişme Yaşandı

Barbie`nin üreticisi Mattel’e, bir diğer oyuncak üreticisi Hasbro birleşme teklifinde bulundu.

Oyuncak devleri birleşecek Barbie bebeklerini üreten Mattel'e, bir diğer oyuncak üreticisi Hasbro birleşme teklifinde bulundu. ABD'nin en büyük iki oyuncak üreticisi olan şirketlerin toplam büyüklüğü 16 milyar doları buluyor. Hasbro, ürettiği ejderha oyuncaklarıyla dünyaya adını duyurdu.

Oyuncak perakendecisi Toys R Us'ın iflas etmesi sonrası bu birleşme hamlesi, sektörde heyecan yarattı.

1960 Kaliforniya’da kurulan Mattel, 2008’de Fortune 500’de 413. sırada yer aldı. Ürün ve markaları: Fisher Price, Barbie bebekleri, Monster High bebekleri, Hot Wheels ve Matchbox oyuncakları, Masters of the Universe, American Girl bebekleri, masa oyunu, WWE Toys ve 80’lerin başlarında, video oyun sistemlerini içerir. Şirketin adı 1945’te şirketi kuran Harold “Matt” Matson ve Elliot Handler’a itafen verildi.

Handler’ın karısı Ruth Handler, daha sonraları şirketin başına geçti ve 1959’da Barbie ürün hattının kurulmasına öncülük etti. Barbie bebeğinin çıkmasından sonra Mattel, kendi konuşan oyuncak ve bebekleriyle devrim yarattı. Asıl büyük başarı ise 1960’ta üretilen konuşan Chatty Cathy bebeği ve 1965’te üretilen See ‘N Say oyuncağı ile Amerika’nın bir numaralı oyuncak üreticisi olunca geldi.