info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

163 Acentaya Hac Ve Umre Organizasyonu Yasağı

Yapılan denetimler ve alınan şikayetler çerçevesinde 163 acenta, 1-3 yıl süreli veya süresiz olarak hac ve umre organizasyonu düzenlemekten men edildi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 2002-2016 yılları arasında umre organizasyonu düzenlemek üzere bin 532, hac için 2 bin 166 sözleşme imzalandığını;ancak yapılan denetimler ile alınan şikayetler çerçevesinde hazırlanan raporların değerlendirilmesi neticesinde 163 acente, 1-3 yıl süreli veya süresiz olarak hac ve umre organizasyonu düzenlemekten men edildiğini bildirdi. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu`nun soru önergesine verdiği yazılı yanıtta Canikli, Bakanlar Kurulu kararıyla 2011`de "Hac ve Umre Seyahatleri İle ilgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Karar"ın yürürlüğe girdiğini anımsattı. Canikli, ayrıca şunları kaydetti: "Bu kararla, hac ve umre seyahati düzenleyecek seyahat acentelerinin niteliklerine dair esasların hac ve umrenin ibadet olma özelliği dikkate alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca ortaklaşaca belirleneceği, tespit edilen nitelikleri taşımayan acentelerin ise hac ve umre seyahati düzenleyemeyeceği hükme bağlanmıştır." 

BAŞARILI OLANLAR GÖREVLENDİRİLİYOR 
2014 yılından itibaren yıllık resmi hac kontenjanımız 59 bin 200 olarak belirlenmiştir. Düzenlenen Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavında başarılı olan personelden mülakatta başarılı olanlar, Başkanlık tarafından hac ve umre organizasyonlarında görevlendirilmektedir. Bunun dışında memurların veya evli çiftlerin hac ve umreye gitmesi için yapılan bir çalışma bulunmamaktadır. 

Umreye gitmek isteyen her vatandaş, katılacağı programın ücretini ödemek kaydıyla umreye gidebilmekte, bunun dışında herhangi bir şart aranmamaktadır. Sağlık Bakanlığı ile yürütülen ortak çalışma neticesinde her yıl hac ve umreye gidecek vatandaşlara menenjit aşısı uygulanmakta, bulaşıcı hastalıklara karşı ise Suudi Arabistan makamlarınca geniş çaplı önlemler alınmaktadır."