info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

3.2 Milyar TL’lik Dev Konser Salonu!

Yapımı yılan hikayesine dönen `Elbphilharmonie` nihayet kullanıma açıldı.

Almanya’nın Hamburg kentinde, temelleri 2007’de atılan Elbphilharmonie Konser Salonu, 7 yıl gecikmeli olarak bitirildi. Proje ilk hazırlandığında 77 milyon euro (312 milyon TL) bütçe ayrılırken, süreç tamamlandığında ise 789 milyon euro’luk (3.2 milyar TL) fatura çıktı.

Eski bir tütün deposundan dönüştürülen salon, 2 bin 100 kişilik kapasiteye sahip. Açılışa ilgi büyük olurken, yetkililerin açıklamasına göre yılın ilk yarısı için ayrılan 500 bin biletin tamamı tükendi.

Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz, okul çağındaki her çocuğun en az bir kez burada müzik dinleyeceğini söylerken, akustiğin mükemmel olduğunu ifade etti.

Galası NDR Elbphilharmonie Orkestrası’nın konseriyle yapılan Elbphilharmonie, Şikago Semfoni Orkestrası, Viyana Filarmoni Orkestrası ve Berlinli müzik grubu Einstürzende Neubauten’in sahne alacağı 3 haftalık bir festival programıyla sanat severlere kapılarını açtı.

Avrupa’nın en önemli kentsel tasarım projelerinden biri olan HafenCity kapsamında Elbe Nehri üzerindeki iskelede yer alan yapıda ayrıca otel, konut, sağlık merkezi, kongre merkezi, Klingendes Müzesi, restoran, gece kulübü de bulunuyor.