info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fransa`da Saldırı: 84 Ölü

Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı.

Nice`teki saldırıda 84 kişinin hayatını kaybettiği, en az 100 kişinin de yaralandığı açıklandı. Fransa`nın Nice kentinin ünlü caddesi "Promenade Des Anglais" de toplanan kalabalığın üstüne, TSİ saat 00.00 sıralarında, kamyonla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 84 kişinin öldüğü ve 40`ı ağır 100`den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı. 

Yaralılar arasında çok sayıda çocuğun bulunduğu ifade edildi. Valilik, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi. Polis, kalabalığın içine dalan kamyona operasyon düzenleyerek saldırganı öldürdü. Fransız basını, saldırganın 31 yaşında Nice`te yaşayan Tunus kökenli bir Fransız vatandaşı olduğunu duyurdu. 

Ayrıca, Fransız basını kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildiğini belirtti. 15 metre uzunluğundaki kamyonun saatte 90 kilometre hızla kalabalığın arasına daldığı ve 2 kilometre ilerlediği ifade ediliyor. Saldırının olduğu yere çok sayıda ambulans sevk edildi. Görgü tanıkları, kamyondan kalabalığın üzerine ateş açıldığını ifade ediyor.