info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sarıkaya da Afrika ya Yardım Kampanyası Başlatıldı

Yozgat ın Sarıkaya ilçesinde Afrika ya yardım kampanyası başlatıldı.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Afrika'ya yardım kampanyası başlatıldı. Yozgat Valiliği tarafından il genelinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında Sarıkaya Kaymakamlığı düzenlediği toplantıda Afrikaya İnsani Yardım Kampanyası başlattı. Toplantıya Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez'in yanı sıra Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Emniyet Amiri Mustafa Yağmur, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hıdır Okçu, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, toplantıda yaptığı konuşmasında Afrika'da yaşayan insanların açlık ve sefaletle yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Kaymakam Dönmez, "Birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının manevi yönden en üst seviyelerde yaşandığı bu mübarek günlerde Afrika'da yaşayan insanların sıkıntılarına insanlık adına seyircisiz kalamayız. Bu yüzden Yozgat Valiliğimiz tarafından il genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde bizde Sarıkaya'da yardım kampanyası başlattık. Bu mübarek Ramazan ayında açlığın ne olduğunu azda olsa bizler oruç tutarak hissediyoruz ve iftarda en az dört çeşit yemekle iftarımızı ve yine sahurda da istediğimizi yiyebiliyoruz ama bu insanlar bırakın sıcak yemeği onlar sadece içecek su ve bir yavan ekmek bekliyor. " dedi.

Anadolu insanının her zaman mazluma ve yoksula yardımcı olduğunu ifade eden Dönmez, "Bizler Anadolu insanı olarak her zaman mazlumun ve yoksulun yanında yer almışızdır ve almaya devam edeceğiz. Geçen yıl ilçemizde Pakistan'a yapılan yardımdan şimdi daha fazla yardımı açlıkla mücadele eden Afrika'daki kardeşlerimize yapmalıyız. Bizlere düşen bir insanlık borcudur. Akşam iftarımızı açarken bunları düşünelim ve nasıl yardım yapabiliriz arayışı içerisinde olalım. Bu vesile ile herkesi gücü nispetinde bu yardım kampanyasına davet ediyorum. " diye konuştu.