info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbullu Gelin Bu Akşam Başlıyor

Başrollerinde Aslı Enver, Özcan Deniz, Salih Bademci, Fırat Tanış, Güven Murat Akpınar, Berkay Hardal, Dilara Aksüyek, Hakan Altıner, ve İpek Bilgin rol aldığı Star TV`nin yeni dizisi `İstanbullu Gelin` bu akşam başlıyor.

Aslı Enver: Bazı aşklar çabuk ve güçlü olur (İstanbullu Gelin başlıyor)

Dizi oyuncuları yeni projenin hikayesini ve karakterlerinin anlattı.

ASLI ENVER (SÜREYYA)

"Süreyya ve Faruk karakterlerimiz gerçek bir aşktan bahsediyorlar. Bir anda olan bir durum, çok uzun zamanlara dayalı aşk değil ama bazı aşklar çabuk ve çok güçlü olur ya öyle bir hikaye. Faruk'un örf ve adetleri olan bir ailesi var. Süreyya İstanbul'lu ve tek başına ayakları üzerinde duran daha cesur bir tip. Bu iki karakterin ve farklı hayatların karışımını göreceğiz. 

Çekimlerde her sahnede zorlanıyoruz çünkü yönetmenlerimiz çok zorluyor ve en iyisini istiyor. Bu da bizim için çok büyük bir şans. Dizilerde dakika var ve haftaya sığdırmak zorundayız. Yapımcılarımız da en iyisini istedikleri için bu bizim işimize geliyor, oynadım bittim gibi değil "en iyisini ver bana" diyorlar. Bu da çok tatmin edici bir durum bir oyuncu için. Yönetmenlerimizi, yapımcılarımız tatmin edebiliyorsak bu güzel bir şey tabii ki."

EKRANLARA NEDEN BU DİZİYLE DÖNDÜ?

"Özcan'la (Deniz) yazın sonlarına doğru film yapmıştık oradan tanıyorum ve yönetmen gözünü de seviyorum. O bahsetmişti. "Yönetmenler kim" dediğimde "Zeynep" dedi. Ben de "bana göre bir şey olsa Zeynep beni arardı" dedim. Çünkü daha önceden Kayıp'ta çalıştık onunla. Bir iki ay sonra Zeynep "böyle bir karakterimiz var" dedi. "Seni düşünüuyoruz ne dersin" diye sordu. Özcan olunca artı bir oldu Zeynep aradı artı iki oldu. Ben okudum sevdim üç, İpek Bilgin ve diğer cast zaten çok kuvvetli bir de yaşın biraz büyüdükçe ikinci tur dönmeye başlıyorsun hem oyuncularla hem yönetmenlerle. Çok heves ettiğim bir ekip var. Dolayısıyla tamam "hadi yapalım" diye geldik."

SALİH BADEMCİ (FİKRET)

"Bursa'lı bir ailenin hikayesi. Bir konakta geçiyor. Büyük abinin eve İstanbul'dan gelin getirmesiyle ailenin örf ve adetlerine ayrıkı biçimde başlayan bir hikaye. Fikret karakterini oynuyorum, dört erkek kardeşiz. Özcan Deniz büyük ağabeyi oynuyor. Güven Murat Akpınar Osman, Berkay Hardal'da Murat karakterini oynuyor. 

Fikret dizide hikayesi, dinamiği, potansiyeli ve enerjisi çok yüksek olan karakter. Biraz köşeye sıkışmış, kendine bir çıkış yolu arıyor. Bu aileye çok fazla emek verdiği ve hak ettiği değeri bulmadığı için kendine bir çıkış yolu bulacak. İşleri kendi lehine çevirmeye çalışacak. Ezildiğini düşünen biri. Egosunun ve gururun okşanmasını istiyor. Abisini anneden net olarak kıskanıyor. 

"TERS KÖŞEYE YATIRACAK"

"Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde çalıştığım bir ekiple çalışıyorum. Tekrar ikinci defa bir araya gelmenin heyecanı var. Onun dışında okulda konservatuarda beraber okuduğum arkadaşlarımla bir araya geldim. Eski oyuncu arkadaşlarımla tekrar sette bir araya geldim. Çalışmayı çok istediğim insanlar vardı onlarla bir araya geldim. 

Güzel ve klasik bir hikayenin farklı bir yöntemle anlatılmış biçimi olacak. İnsanlar bunu tanıdıkları bir hikaye olarak görecekler fakat bir anda ters köşeye yatıracak insanları. Bir şeyin nasıl icra edildiği ne olduğundan öte nasıl ortaya konulduğu çok önemlidir. Biz bunu insanlara çok sıcak şekilde vermeye çalışıyoruz."

İPEK BİLGİN (ESMA) 

"Dominant bir karakter, gelenekçi ve unu biraz ektrem noktalara götüren bir kadın. Dolayısıyla dediğim dedik. Dediğinin olmasını isteyen gelenekçi ailelerin ne denli yalan söyleyebildiklerini, istediklerini yaptırabilmek için annelik adına neleri kullanabildikleri gösteren bir rol. Gelini istememe hakkını kendinde çok rahat görüyor. Ve bunu geleneklere bağlıyor. "Gelin ailemize uygun değil" diyor. Ailenin bir tarifi var ve o tarife uymuyor. 

Setimizin en güzel yanı insanlar. Çok iyi insanlar yan yana geldi. Çok eğlenceli ve koruyor sizi bu durum. "

"ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM"

"Ben gerçek hayatta böyle bir anne değilim. Gelenekçi hiç değilim. Ama her rolde oynadığın kişiyi anlamaya çalışman lazım çünkü o kişiyi müdafaa edecek yegane insan sensin. Ne kadar senden farklı olursa olsun anlamaya çalışıyorsun. Ben çok ezik anneler oynadım dolayısıyla onları anlamaya çalıştığım kadar dominant anneyi anlamaya çalışıyorum. Bir tek şu noktada yakınız ben de dominant bir insanım galiba..."

BERKAY HARDAL (MURAT)

"Murat karakteri çok hovarda çok sevimli ve eğlenceli bir tip. İzlerken bunca aşk olaylarının arasında güldürecek bir karakter. Sürekli annesini kandıran bir çocuk. Kendi bildiğini okuyan asi bir çocuk. 

Gerçek hayatta Berkay, öyle değildir diyemiyorum. Çekimler çok eğlenceli gidiyor. Set ve ortam harika. Şanslı hissediyorum kendimi. Zorlandığım sahne olmadı çünkü çok yardımcı oluyorlar bana. Zorlansam bile bunun üstesinden yönetmenim ve oyuncu arkadaşlarım sayesinde gelebiliyorum. 

Bu benim ilk projem. Oyuncu olmayı istiyordum, teklif geldi, bir anda gelişti. Değerlendirmeye çalışıyorum. Çocukluktan veya geçmişten gelen bir şey değil."

DİLARA AKSÜYEK (İPEK)

"Karakterim hırslı bir kız. Faruk'a aşık. Ya da aşık olduğunu zannediyor diyebiliriz. Esma karakterine hayran olan bir kız ve bu yüzden de konağa girmek istiyor. Hırs, aşk, tutku baya entirikalı bir karakter"

KONUSU

Annesiz ve babasız büyümek zorunda kalan Süreyya, genç yaşta hayatın yükünü sırtlamış, çok güzel ve gururlu bir genç kızdır. Konservatuar mezunu olan Süreyya, hayatını reklam seslendirerek ve vokal yaparak kazanmaktadır. Hayattaki tek akrabası teyzesi Senem ile birlikte yaşayan Süreyya’nın mütevazi yaşamı, beklenmedik bir anda karşısına çıkan zengin ve karizmatik iş adamı Faruk’a aşık olması ile sonsuza kadar değişir. 
Bursa’nın tanınmış ve köklü ailelerinden Boran ailesi içinse bu aşkı kabullenmek hiç de kolay olmayacaktır. Kocasının ölümüyle 4 oğluyla kalan Esma Sultan’ın en gözde oğlu Faruk için bambaşka hayalleri vardır. Kendine ve köklerine uygun gelin adayını çoktan seçmiştir.

Tüm bu gelişmelerden habersiz olan Süreyya ile Faruk ise Bursa’daki aile konağına evlilik haberini vermek üzere gelirler. Ancak bu durum konağın çatısı altına giren herkesin tek hakimi olmak isteyen Esma Sultan için büyük bir şoktur. Esma Sultan’a gelin olmak kolay değildir, özellikle de kendi seçmediyse. Faruk’a olan aşkından güç alan Süreyya, kolay pes etmez, kayınvalidesinin zamanla kendisine alışacağına ve kalbini yumuşatacağına inanmak ister. Ancak Esma Hanım’ın onu kabullenmeye hiç mi hiç niyeti yoktur.

Olaylar geliştikçe neredeyse dört yüz yıldır bütün haşmetiyle ayakta duran konak temellerinden sarsılacak, bütün aile bundan nasibini alacaktır.