info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Yılın İlk Dolunayı

2 Ocak günü yeni yılın ilk Dolunay`ı Yengeç burcundaki Dolunay olacak.

Bu Dolunay'da Venüs de etkili olacağından dolayı Venüsyen bir Dolunay ile yıla başlayacağız. Peki Yengeç burcundaki Venüsyen Dolunay hem burçları hem de Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

Ev, yuva, aile, güvenlikle ilgili konular, geçmişle ilgili bazı konular, yardımseverlik, fedakarlık gerektiren konular, beslenme, üreme, barınma gibi konular ön plana çıkabilir. Kırılgan ve kendimizi savunmamız gereken olaylar içine çekilebiliriz. Melankolik bir ruh haline bürünebiliriz. Çevrenizdeki insanlara karşı daha korumacı ve savunmacı olabilir.

Bu Dolunay zamanı özellikle anne ile ilgili konular, anne ile ilişkiler çok daha fazla ön plana çıkabilir. Beslenme, beslenme alışkanlıkları, besinlerle ilgili konular, diyet, sağlıklı yaşamı ilgilendiren konular ön planda olacaktır. Sağlıkla ilgili olarak karaciğer, göğüs, göğüs kafesi, memeler, kaburga, mide, yemek borusu hassas olabilir.

Bu bölgeleri ve organları yoracak yıpratacak hareketlerden kaçınmak yerinde olacaktır. Midede yanma, ekşime, boğazda yanma ve kuruluk hissi artabilir. Bu Dolunay zamanı evle ilgilenebilir, ev düzenlenebilir, evi daha rahat ve yaşanabilir hale getirilebilir, yemek yapılabilir, aile bireyleri ile daha fazla zaman geçirilebilir. Ev taşıma, gayrimenkul alım veya satım konuları gündeme gelebilir. Nostalji yaşanabilir, geçmişe ait konular sık sık konuşulabilir, gündeme gelebilir, koleksiyon yapılabilir. Peki bizler bu Dolunay zamanı neler yapabiliriz? Eve ait tamamlanması gereken tüm yarım kalan işlerinizi tamamlayın mesela. Taşınma, yer değiştirme, evde tamirat işler, alım satım işlerinizi bitirebilirsiniz.

Geçmişle biraz haşır neşir olmak, eski fotolara göz atmak, eski günlükleri okumak, eski arkadaşlarla bir araya gelmek pek de fena fikir değil aslında. Annenizle daha çok zaman geçirin, ailenizle birlikte bereketli sofralar kurun ve sohbetler edin, ailenizle çok daha fazla yakınlaşın, varsa olası küslükleri sona erdirin mesela. Besinlerinizde daha çok deniz ürünleri tüketmeye özen gösterin, hatta keyifli rakı balık sofraları bile kurabilirsiniz. Ön yargılarınızı ve sizi saran sert kabukları kırmak için biraz çaba sarf edin, duygularınızı rahatça ifade edin. Yengeç sembolizminde döllenme ve üreme vardır, çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu süreci değerlendirebilirsiniz. Kendinizi güvence altına almak istediğiniz konuları belirleyip bu konularda çalışmalar yapabilirsiniz. Mesela evinizde alarm sistemi bile kurdurabilirsiniz. Duygusal anlamda farkındalığınızı arttıracak çalışmalara katılabilirsiniz. Aslında tam da bu Yengeç Dolunay’ı zamanı, iyi bir aile dizimi çalışması ne iyi gider anlatamam!

Evinizi, yaşadığınız alanı çok daha konforlu bir hale getirebilirsiniz. İlla çok para harcamaya gerek yoktur, iki eşyanın yerini değiştirebilir, koltuklara yeni minderler alabilir. Dolunay içinde Venüs etkin bir şekilde kendini gösterecek. Venüs genel olarak ilişkiler, aşk, beğeni, estetik, sanat, sevgi, kadınlar ve yaratıcılıkla ilgilidir. Bu yüzden de bu Dolunay zamanı özellikle ilişkiler ve aşk konusunda oldukça keyifli gelişmelere açık olacağımıza işaret etmekte. Dolunay içinde Venüs etkin bir şekilde kendini gösterecek. Venüs genel olarak ilişkiler, aşk, beğeni, estetik, sanat, sevgi, kadınlar ve yaratıcılıkla ilgilidir. Bu yüzden de bu Dolunay zamanı özellikle ilişkiler ve aşk konusunda oldukça keyifli gelişmelere açık olacağımıza işaret etmekte.

Bu Dolunay zamanı ilişkilerimizdeki sorunları tespit etmek, çözüm üretmek, ilişkimizi daha sağlam temellere oturtmak için konuşmalar yapmak içinde uygundur. İlişkilerimizde ayaklarımız daha yere sağlam basacak, boş hayallere kapılmayacağız, gerçekçi hedefler peşinde olacağız. Yalnız Venüs Oğlak burcunda seyahat ettiğinden dolayı aşırı gerçekçi, katı, acımasız olmamamızda fayda var. İş ile ilgili konularda adımlar atmak, yatırımlar yapmak, estetikle ilgilenmek, ağız ve diş bakımı yaptırmak içinde verimli zamanlar olacağına işaret etmekte. Yalnız dikkat edilmesi gereken konu kilo! Bu Dolunay zamanı her zamankinden çok daha fazla yiyebilir, kilo alımı hızlanabilir dikkat! 

TÜRKİYE AÇISINDAN YENGEÇ BURCUNDA DOLUNAY

Bu Dolunay Türkiye doğum haritasında yükselenin üzerine denk düşmekte. Mundane (politik/dünya astrolojisine) göre bu alan halk, ülkenin bakış açısı, halkın endişeleri, ülkedeki iç sesler, halkın psikolojisi, vergiler, halkın tepkileri demektir. Bir kere Dolunay Yengeç burcunda olduğundan, ülkemizin gelenekleri, görenekler, töreleri, adetleri, geçmişe döneme ait konular, anneler, güvenlikle ilgili konular, halkın güvenliği, halkın psikolojisine ilişkin konular ön planda olacaktır.

Dolunay Türkiye haritasında Plüton'un tam üzerinde gerçekleşmekte. Plüton’un olduğu alanda manipülasyon, baskı, zorlama, tehditler, gizli kapaklı işler, yer altı dünyası, mafya, parasal konular, gizli el altından yürütülen işler, cinsellikle ilgili konular yer alır. Öncelikle halkın kendini güvende hissetmemesi, güvenliği zedeleyici durumla söz konusu olabilir. İşin içinde bir de Venüs olduğundan dolayı kadınları ilgilendiren, kadın cinselliğinin olduğu hoş olmayan haberler söz konusu olabilir.

Tecavüz, taciz, kadın haklarının ihlali gibi sorunlar gündeme taşınabilir. Çok büyük şiddetle olmamakla birlikte hafif panik duygusu yaratabilecek depremlerde söz konusu olabilir. Ülkeye olan aidiyet duygusunu tetikleyecek, hep bir ağızdan ülkenin sahipsiz olmadığına dair söylemler geliştirebiliriz. Bu Dolunay biraz halkın milliyetçi duygularını tetikler nitelikte etkisi olacaktır. Sahip olduğumuz değerler ve manevi konularda daha hassas olabilir, Ülkenin manevi değerlerine laf atan, söz söyleyen kişilere karşı tepkiler biraz kışkırtıcı ve sert olabilir.