info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dolar Uçuyor! Euroda İnanılmaz Hareket!

ABD’nin Türkiye vize kararının ardından Asya piyasalarında işlem gören, dolar/TL Asya`da 3.90`ı gördü. Euro ise tarihin rekorunu kırdı.

ABD ve Türkiye’nin karşılıklı vize işlemlerini durdurma kararı ve İdlib’e düzenlenen operasyonun etkisiyle Dolar/TL 3,80 seviyesinin üzerine çıktıktan sonra, bu sabah yeniden 3,71 seviyesinin üzerinde. Euro/TL 4.51’i aşarak tarihi rekorunu kırdı.

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu bildirdi. Türkiye de bu kararı ardından ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. ABD’nin İstanbul başkonsolosluğunda çalışan Metin Topuz adlı yerel çalışan geçen hafta devam eden bir FETÖ soruşturması kapsamında once gözaltına alınmış, ardından da çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

Dünyanın en büyük ekonomisi Amerika’dan bahsediyoruz. Hemen hemen her türlü para hareketine onlar karar veriyor. Ülke olarak senin borcun çok paraya ihtiyacın daha çok. Amerika bir an önce tutukluların bırakılmasını istiyor. Hele Avrupa Amerikayı takip ederse işim iyice tadı kaçar ki buna yakın duyumlar alınıyor. Bunların zor günler olduğunu düşünüyorsanız, henüz hiç bir şey görmediniz.

Japonya ve ABD’deki tatil nedeniyle hacimlerin düşük kalması da hareketin sert olmasında etkiliydi. Öte yandan bu durum TL’de sadece jeopolitik ve Fed kaynaklı risklerin baskısının olmadığını ortaya koyuyor. ABD ile ilişkilerin nasıl ilerleyeceği piyasa üzerinde belirleyici olacaktır ancak kurda yön yukarı görünüyo