info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Euro 4 Lirayı Aştı

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,52`nin üzerinde seyrediyor. Euro 4 liranın üzerine çıktı.

Yurtiçinde piyasaların bayram tatili dolayısıyla kapalı olduğu haftanın ilk iki gününde uluslararası piyasalarda dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL, dün 3,50'nin altına gerilese de bu seviyelerde tutunamadı ve yükselişe geçti. 

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,52'nin üzerinde seyrediyor. 

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin dünkü konuşmalarının ardından para piyasalarında sert hareketlerin görüldüğünü söyledi.

Yellen, bankaların son derece sağlam bir yapıda olduğunu belirterek, yeni bir finansal kriz beklemediğini, enflasyondaki düşüşün geçici olduğunu ve varlık fiyatlarının pahalı olduğunu dile getirdi. Draghi ise, enflasyonu baskılayan faktörlerin geçici olduğunu ancak enflasyonun hedefe geri dönüşünden emin olabilmek için para politikasında sürekliliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, politika üreticilerinin karşı karşıya olduğu temel sorunun, bu yeni büyümenin sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğunu ifade etti. 

Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,5350'nin direnç, 3,5000'nin ise destek olarak öne çıktığını söyledi.

EURO 4 LİRAYI AŞTI

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Dreaghi'nin açıklamaları sonrası eurodaki güçlenmeyle euro/TL yükseldi. Euro 4 liraya yakın seyrediyor. Draghi, Avrupa'da ekonomik görünümün iyileşmesiyle beraber ECB'nin politika araçlarını uyarlamaya başlayabileceğini açıkladı. 

Euro, Draghi'nin parasal genişleme programının günlerinin sınırlı olabileceği sinyallerini vermesinin ardından 10 ayın zirve seviyelerini gördü.