info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Yüzde 8,7`den 9,8`e Yükseltti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 8,7`den 9,8`e yükseltti.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 2017 sonunda enflasyonun yüzde 9,8 olacağını öngörüyoruz. 2018 yılı sonunda ise enflayonun yüzde 7,0 olacağını tahmin ediyoruz.

2019 yılı sonunda ise enflasyon tahmininin 6,0 olacağını öngörüyoruz.

Merkez Bankası faiz kararı Aralık ayında enflasyonun düşüş sürecinin başlamasını bekliyoruz. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Önümüzdeki aylarda enflasyon tek haneye düştüğünde para politikasının etkileri daha net görülecektir.

Başkan Murat Çetinkaya, “Enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler ve çekirdek enflasyon görünümü fiyatlama davranışlarına dair risk oluşturmaya devam etmektedir.” dedi.

Çetinkaya, “Enflasyonun 2018 yılı sonunda yüzde 7 düzeyine düşürülmesi, sonrasında ise kademeli olarak yüzde 5'lere doğru çekilmesi amaçlanmaktadır. Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.” diye konuştu. Murat Çetinkala, “Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.” diye konuştu.