info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Taşeron İşçilere Kadro İçin Son Aylar

İşte hükümetin taşeron için işaret ettiği tarih

Taşeron işçilerin merakla beklediği kadro haberi için zaman daralıyor. Hükümet kaynakları taşeron işçiye kadro için tarih sinyali verdi.

Taşeron işçilerin kadro beklentisi karşılanacak mı?

Taşeron işçilere kadro müjdesi haberi ne zaman gelecek?

Taşeron işçilere kadro için son aylar! İşte hükümetin taşeron için işaret ettiği tarih…

Taşeron işçilerin gözü kulağı kadro haberinde, taşeron işçilere kadro geecek mi?

Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamalar 2017 yılının içerisinde taşerona kadro geleceğine dair mesajlar içeriyor, taşeron işçilerin kadrosuz çalışma çilesinin bitmesine son iki ay kalmış olabilir. İşte taşeron işçinin beklediği kadro açıklamasında son durum…

Torba yasada, taşeron işçileri de yakından ilgilendiren düzenleme bulunuyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşları artık Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Peki, bugüne kadar nasıl belirleniyordu? Her kamu kurumu kendi sözleşme yapıyor ve sözleşmede de çalışacak olan taşeron işçilerin ücretlerini kendi belirliyordu. Torba yasa Meclis'ten geçtikten sonra ise artık kamuda çalışacak tüm taşeron işçilerin sözleşmedeki ücretlerine ilişkin tavanı Maliye belirleyecek.

Başbakan Yıldırım ile yapılan kapalı toplantıda taşeron işçilerin kadro sorununun niçin yılsonuna kadar çözülmek istendiği sorusu bizzat Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından açıklandı. Bozdağ, “Bu işi yılsonuna kadar çözmek istiyoruz. Aksi halde iş 2018 yılına kalırsa seçim yatırımı için taşerona kadro verdiğimiz iddia edilir. Onun için acele ediyoruz” dedi.

TCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir sorunlar yumağı halinde. Dünya kadar derdimiz var. Ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Sözüm söz; bütün bu sorunlardan Türkiye'yi arındıracağız. Türkiye'yi dünyanın uygar ülkelerinden birisi haline getireceğiz. 15 yıldır övündükleri şey, yeni hapishaneler yapıyorlar. Sözüm söz hapishane değil fabrikalar yapacağız. Bundan 3 veya 4 yıl önce ilk kez taşeron işçiliği dile getiren onlarla toplantı yapan bu kardeşinizdi. Onların derdi vardı, hakları yoktu, iş güvenceleri yoktu. Dedim ki madem ki sen emekten yanasın haktan hukuktan yanasın o zaman taşeron işçilerin tamamına sahip çıkacaksın dedim. Tamamına sahip çıktık. Bu işin sağı solu yoktur ahlak , alın teri işidir. Bu iş insana değer verme işidir. Biz insana değer vereceğiz bütün değerlerimizin de arkasında duracağız” diye konuştu.