info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AB`den 600 Milyon Euro`luk Olumlu Türkiye Bildirisi

Zorluklara Rağmen İstikrarlı Sonuç Alınıyor

AB Komisyonu, AB – Türkiye Bildirisi’nin uygulamasına ilişkin üçüncü değerlendirme raporunu yayımladı; raporda AB – Türkiye Bildirisi’nin zorluklara rağmen istikrarlı şekilde sonuç vermeye devam ettiği belirtiliyor.

AB Komisyonu, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan Türkiye Sığınmacı Fonu kapsamında 600 milyon € tutarında yardım aktaracak. Avrupa Birliği ve Afganistan, her iki tarafın da yasadışı göç konusuyla ilgili olarak karşılaştığı güçlüklerin somut bir şekilde ele alınabilmesi amacıyla “Göç Konusunda AB ve Afganistan Ortak Planı” üzerinde mutabakata ulaştı.

Birliği Tunus’un demokratik geçiş sürecine verdiği desteği artırma kararı aldı. Tunus’ta uzun dönemli istikrarın ve ülke içi güvenliğin sağlanması ile sosyo-ekonomik kalkınma gibi alanlar için sağlanan destek kapsamında 2017 yılında 300 milyon €’luk ek mali kaynak aktarılacak.

Dünya Ticaret Örgütü’nün her yıl düzenlediği “Public Forum” bu yıl “ticaretin kapsayıcılığı” ana temasıyla 27-29 Eylül’de Cenevre’de gerçekleştirildi. Forum kapsamındaki tartışmalarda kadının sosyo-ekonomik statüsünün güçlendirilmesinde ticarete katılımın önemli bir rol oynadığı vurgulandı. AB çevre bakanları Paris Anlaşması’nın Avrupa Birliği tarafından onaylanmasını kabul etti. AB Komisyonu, yasal ve sivil amaçlı olarak kullanımlarının yanı sıra insan hakları ve terörist faaliyetlerde de kullanılma olasılığı bulunan çift amaçlı ürün ve teknolojilerin ihracat kontrollerinin modernleştirilmesi yönünde bir yönetmelik hazırladı.

Sağlık ve gıda güvenliğinden sorumlu AB Komiseri Vytenis Andriukaitis AB ve üye ülkelerin antimikrobiyal direnç ile küresel düzeyde mücadeleyi desteklemeye ve Dünya Sağlık Örgütü’nün Antimikrobiyal Direnç ile Küresel Mücadele Eylem Planı’nı uygulamaya hazır olduğunu belirtti.

OECD’nin yayımladığı son ekonomik görünüm raporuna göre 2017 yılında küresel ekonomi, 2015’te olduğundan daha yavaş bir hızda büyüyecek. AB Komisyonu, özel araçlara yönelik çevre pulu ücretlerinin ayrımcı bir uygulama olduğu gerekçesiyle Almanya’yı Avrupa Adalet Divanı’na götürecek

Kaynak : Murat Ürtekin