info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aydınlatma Teknolojisinde Şerit LED Dönemi

Aydınlatma tasarrufu bakımından büyük önem kazanan LED teknolojisi, çeşitli kullanım alanlarıyla da hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor.

Son olarak sokak aydınlatmasında kullanılan LED’lerin, çeşitli animasyon ve ev ısınmalarındaki kullanım payı hızla artıyor.
 
Yeni nesil aydınlatma teknolojisinde LED’in kullanım alanı gün geçtikçe artıyor. Sokak aydınlatmalarında ilk tercih haline gelmeye başlayan LED, birçok yüzeyde kullanılabilen ‘Şerit LED’ seçeneğiyle birçok alanda yenilik sunuyor.
 
Temiz ve kuru olan tüm yüzeylere uygulanabilen şerit LED’ler,  yapışkanlı olması sayesinde büyük kullanım avantajı sunuyor.
 
Güçlü 3M bandı sayesinde yapıştığı yüzeyden çekip koparılmadığı sürece asla kendiliğinden ayrılmayan şerit LED’ler, ahşap, metal, seramik, cam, duvar, alçıpan, beton vb. yüzeylerin tümüne uygulanabiliyor.
 
Özellikle evlerde tavan içine dekoratif amaçlı gizli ışık şeklinde yerleştirilebilen LED’ler, görsel açıdan büyük bir katkıda bulunduğu gibi, mağaza vitrinlerinden, tekne ve yatlara kadar birçok mekan ve ulaşım aracında kullanılabilir.
 
ŞERİT LED TÜRLERİ VE KULLANIM ALANI
 
Birçok çeşidi bulunan şerit LED’leri silikonlu, silikonsuz, tek çipli, üç çipli, rgb olarak saymak mümkün.
 
Silikonlu şerit LED, daha çok dış mekan kullanımında tercih ediliyor. Silikonlu LED, yağmura, toza en dayanıklı LED türü olarak öne çıkıyor. Silikonsuz şerit LED’ler ise iç mekanda su ve neme maruz kalmayacak şekilde kullanılıyor. Şerit LED’ler, bir metresinde 30 ya da 60 LED içeriyor.
 
Tek çipli LED’ler, şerit LED’lerin en yaygın türü olarak biliniyor. Bu aydınlatmada tek ışık hücresi bulunuyor. Üç çipliler ise daha fazla ışık hücresine sahip olduğu için tek çipli LED’in yetersiz kaldığı yerlerde tercih ediliyor.
 
Şerit LED’ler renklerine göre de ayrılıyor. RGB şerit ledler, renk değiştiren ve daha çok efekt kullanmak için animasyonlu tabelalrda tercih ediliyor. Tek renk şerit LED ise renk değiştirmiyor.