info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bugün Dolar Ne Kadar (26 Nisan 2017)

Euroda son durum Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk tur sonuçları sonrası gerileyen dolar/TL güne 3.58 seviyesinden başladı.

Piyasalar bugün yapılacak PPK toplantısı sonrası Merkez Bankası'nın vereceği faiz kararına odaklandı.

Bankacılar bugün en önemli iç gündem maddesinin Merkez Bankası’nın faiz kararı olacağını belirttiler.

Dolar 3.5871/3.5880 euro ise 3.9281/3.8291 seviyelerinde Merkez Bankası’nın (TCMB) bugün PPK toplantısında politika faizi ile koridorunun alt ve üst bantlarında faizleri sabit tutması beklenirken; geç likidite penceresinde (GLP) azınlık olarak faiz artış beklentileri yer alıyor.

Reuters anketine katılan 14 katılımcının tamamı politika faizi, faiz koridorounun alt ve üst bantlarında faizlerin sabit tutulmasını bekliyor. Geç likidite penceresinde ise 14 katılımcıdan sekizi artış beklemezken, bir katılımcı 25 baz puan, 4 katılımcı 50 baz puan, bir katılımcı ise 75 baz puan artış öngörüyor.

Bankacılar TCMB’nin kararının ve kurumsal döviz talebinin bugün piyasalarda yakından izleneceğini belirtirken küresel risk iştahının devamı halinde aşağıda önce 3.55 ardından da 3.50’li seviyelerin yakından izlenmesi gerektiğini bu seviyelerin altında kalıcı bir seyrin şimdilik öngörülmediğini belirttiler.

Öte yandan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’yi yeniden izleme sürecine alma kararı dolar/TL’deki aşağı yönü zayıflatsa da tam olarak engellemedi. AKPM muhalif görüşlerin bastırılması ve hak ihlalleri nedeniyle Türkiye’yi tekrar izleme sürecine almaya karar verdi.

AKPM’nin kararı Avrupa Birliği (AB) nezdinde bağlayıcı olmasa da, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecinde zorluklar yaratabilir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Reuters ile dün gerçekleştirdiği söyleşide AKPM’nin Türkiye’yi yeniden izleme sürecine almasını “tamamen siyasi bir karar” olarak nitelendirerek, bu kararı tanımadıklarını ifade etti.

Piyasalar haftanın kalanında ise TCMB’nin enflasyon raporu ve ABD’de borçlanma tavanı ile vergi reformuna ilişkin gelişmeleri takip edilecek.Öte yandan referandum sonrası itirazlara yönelik süreç de piyasalarda yakından takip edilen bir diğer konu olmayı sürdürüyor. Yurtiçi tahvil-bono piyasasında 10 yıllık gösterge 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz dün yüzde 10.55 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem de yüzde 10.63 oldu.

Öte yandan iki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.27 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 11.32 oldu.