info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çeyrek Altın Güne Sert Düşüşle Başladı

ltın fiyatları geçtiğimiz haftadan beri değerini korurken, bugün 3 haftanın en düşük seviyesinde kaldı.

Çeyrek altın fiyatları en son 210 liranın altına düşmüş ve bir daha bu seviyelere çıkamamıştı. Altın piyasasında en çok tercih edilen ürünlerden biri olan çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz günlerde 209 liraya kadar yükselmiş ve yatırımcısına umut vermişti. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

İşte altın fiyatlarının bugün piyasada işlem gören değeri Çeyrek altın fiyatları özellikle altın yatırımcısı tarafından merakla takip ediliyor. Altın fiyatlarının düşmesine paralel olarak düşüş gösteren çeyrek altın fiyatları, 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

İşte altın fiyatlarında son durum ve çeyrek altın fiyatlarının bugünkü satış fiyatı Altının ons fiyatı, küresel piyasalarda artan risk iştahı ile yaklaşık 3 haftanın en düşük seviyesi olan 1.307,6 dolara geriledi. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 127,30 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 852,00 lira oldu.

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 127,30 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 852,00 lira oldu. Çeyrek altın fiyatları ise 209 liradan işlem görüyor. Altının onsu yaklaşık 3 haftanın en düşüğünde Küresel piyasalarda, Avrupa bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin azalması yatırımcıların risk iştahını artırırken, altının ons fiyatının da 16 Eylül'den bu yana en düşük seviyesi olan 1.307,6 dolara gerilemesine neden oldu. Altının gram fiyatı ise dolar kurundaki yükseliş eğiliminin ons fiyatındaki düşüşü dengelenmesiyle 127,4 lira seviyesinde yatay bir seyir izliyor.

Dün yurt içinde açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin altında kalması ve ABD'de açıklanan imalat verilerinin tahminlerden iyi gelmesinin ardından yükselen dolar/TL, altının gram fiyatının düşüşünü sınırlamıştı. Bugün yatay bir seyir izleyen gram altın saat 10.20 itibarıyla 127.4 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 209, Cumhuriyet altını 853 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,3 azalışla 1.308 dolardan işlem görüyor.

Çeyrek altın geçtiğimiz haftayı 205 liradan tamamlarken yeni haftaya 209 liradan başladı. Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını ise 852 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yatay seyirle 1.315 dolar seviyesinden işlem görüyor. Analistler, ABD'de bugün açıklanacak imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), ağustos ayı inşaat harcamaları ve eylül ayı ISM imalat sanayi endeksi verilerinin altın fiyatlarını yönü üzerinde etkili olabileceğini ifade ediyor.