info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dolar Türk Lirası Karşısında Değer Kaybetmeye Devam Ediyor

Küresel piyasalarda ise gözler bu hafta Fed yetkililerinin yapacağı konuşmalarda olacak.

Dolar Türk Lirası karşısında zayıflamaya devam ediyor. Dolar/TL haftaya 3.6201/3.6220 seviyesinden başlarken Euro/TL ise 3.8444/3.8467'den işlem görüyor. Piyasada gözler TÜİK tarafından saat 10:00’da açıklanacak Şubat ayı tüketici güven endeksinde olacak. Küresel hisse piyasalarında bu hafta ABD’de tüketici harcamaları hakkında fikir verecek olan başlıca perakende şirketlerinin yıl sonu bilançoları izlenecek.

Bu hafta Wal-Mart Stores, Macy’s ve Home Depot şirketlerinin bilançoları ve ABD Başkanı Donald Trump’ın getirmek istediği ithalat vergisi hakkındaki görüşleri açısından şirket yöneticilerinin açıklamaları izlenecek. Döviz ve tahvil piyasalarında ise gözler en az beş Fed yetkilisinin bu hafta yapacakları konuşmalarda olacak.

Fed yönetim kurulu üyesi Jerome Powell Çarşamba günü konuşacak. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise bugünkü konuşmasında ABD ekonomisinin bu şekilde seyretmeye devam etmesi halinde faizlerin artmasından rahatsızlık duymayacağını belirtti. Fed’in Mart ayından itibaren faiz artırma olasılığı doların değerini destekliyor. Ancak piyasadaki uzun pozisyonların fazlalığı doları ani değer kayıplarına karşı kırılgan hale getiriyor.