info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Et Fiyatlarına Müdahale

Ramazan ayında artan et fiyatlarına ilk müdahale geldi. Et ve Süt Kurumu, besicilere çağrı yaparak karkas etin kilosuna 15.6 lira vereceğini açıkladı. Kurum, besiciye erken kesim primi ve nakliye farkı da verecek ayrıca satın alma bedellerinin yüzde 50 sini de nakit olarak ödeyecek.

Ramazan ayında talep arttı, ithalat söylentileri de aynı dönemde gündeme gelince et fiyatları, yeniden yükseldi. Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarındaki artışa müdahale etti. Kurum, 15 Ekim'e kadar sözleşmeli besicilerden alacağı karkas et için "erken kesim primi" ve "nakliye farkı" da ödeme kararı aldı.
 
Sözleşmeli besicilere karkas etin kilogramı için asgari 15 lira 60 kuruş ödenecek. Karar öncesinde Et ve Süt Kurumu, karkas etin kilogramına 15 lira 40 kuruş ödüyordu. Besicilerin nakit ihtiyacını karşılamak için satın alma bedelinin yarısı, peşin ödenecek.
 
Kurum, karkas et piyasasında fiyat dengesi için ihtiyaç olması halinde perakendecilere taze ve donmuş karkas et de verecek. Stoklardaki 5 bin tona yakın et ve şarküteri ürünleri de piyasaya sürülecek.