info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İddia’da Korkutan Artış

2004’te düzenlenmeye başlanan şans oyunu İddaa’yı oynayanların sayısı ilk yıl 150 bin iken, bugün bu sayı 3 buçuk milyona ulaştı.

15 ile 35 yaş arası gençlerin yoğun olarak oynadığı İddaa kumarının sabit, gezici ve sanal ortamda yaklaşık 6 bin bayisi bulunuyor. 
 
Vahdet gazetesinin haberine göre; Türkiye'nin 17 Nisan 2004’te tanıştığı İddaa, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı tarafından düzenleniyor. İslam dinince haram kılınan ve ülke insanını çalışmadan para kazanmaya yönlendiren bir şans oyunu olan İddaa'nın, boyutları korkunç seviyelere ulaştı. 
 
150 BİNDEN 3.5 MİLYONA 
 
Özellikle gençler arasında çok daha yaygın olarak oynanan ve herkesçe bilinen İddaa oyunu, her geçen gün gençleri ağına düşürmeye devam ediyor. Son araştırmalara göre, ilk çıktığı 2004 yılında İddaa oynayan kişi sayısı 150 bin iken, bugün itibari ile bu rakam 3,5 milyona ulaştı. 15 ile 35 yaş arası gençlerin daha yoğun oynadığı İddaa'nın, ortaokul gençliğine kadar ulaştığı belirtiliyor. Yine araştırmalar İddaa oynayanların günde ortalama 6,6 saatini buna ayırdıklarını gösteriyor.
 
6 BİN BAYİİ Bulunuyor
 
Hal böyle iken daha çok insana ulaşmak isteyen yetkililer, her geçen gün bayii sayısını arttırıyor. Bugün ülkemizde 5 bini sabit, bini gezici olmak üzere 6 binden fazla iddaa bayi bulunuyor. Söz konusu bayilerde veya dolaylı yollardan çalışanlarla beraber toplamda 70 bin kişi buradan geçimini sağlıyor.  Dinimizce haram kabul edilmesinin yanında şans oyunlarının gençleri kolay para kazanma arzusuyla çalışmaktan alıkoyduğunu dile getiren uzmanlar, İddaa'nın gençlerin üretkenliğini ve yeteneklerini körelttiğini, aile huzurunu kaçırdığını vurguluyor.