info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milli Ekonominin Temeli Tarımdır

Ege Üniversitesi’nin düzenlediği “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında gerçekleşen “Atatürk ve Tarım” konulu forum Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İsmail Uğural’ın moderatörlüğünde gerçekleşen foruma Dr. Eren Akçiçek’in yanı sıra Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F. Akın Olgun, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya İlbi ve Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı.
Forumda tarımın sadece bugününün değil Osmanlı döneminden günümüze gelişimi ve gelecek dönemlerde alması gereken hali tartışıldı. Atatürk’ün; “Milli ekonominin temeli tarımdır” sözünün o dönem için değil günümüzde de geçerli olduğunu vurgulayan Dr. Eren Akçiçek, sanayi ve tarımın sanılanın aksine birbirleriyle uyumlu bir şekilde gelişebileceğini belirtti.
 
 
Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilk yıllarında tarım alanında yaptığı yeniliklerden ve çiftçilere sağlanan kolaylıklardan bahseden Dr. Akçiçek  “Tarıma verilen önem sayesinde ekonomisini düzelten Türkiye Cumhuriyeti 1929 yılındaki ekonomik bunalımdan etkilenmeden çıktı” dedi. Türkiye’deki tarım alanlarının verimli kullanılmadığının altını çizen Dr.Akçiçek  miras hukunun bu durumu kötü etkilediğini belirtti.
Kaynak : Murat Ürtekin