info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yangınlar Bitmiyor

Çan İlçesi nde ormanlık alanda başlayan ve yaklaşık 5 hektarlık alanda etkili olan orman yangını 3 saat sonra kontrol altına alındı.

Etili Köyü Bölgesi Keçi Ağılı Köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan Poyraz nedeniyle kısa sürede geniş bir alana yayılan alevler 60 haneli Halil Ağa Köyü'nü tehdit edince bölgede kısa süreli panik yaşandı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nün kentte konuşlandırdığı Türk Hava Kurumu'na ait 4 yangın söndürme uçağı ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 helikopter yangına 13 dakika içerisinde müdahale etti. Aynı dakikalar içerisinde Balıkesir, Bursa ve İstanbuldan da 2 Amfibik Uçak ile 2 helikopter takviye istendi. Havadan uçak ve helikopterlerin başarılı sortileriyle 1 kilometre genişliğindeki alanda etkili olan alevlerin ilerleyişini durdurdu. Bölgeye sevk edilen 15 Arazöz 4 dozer ve 10'ar kişiden oluşan 5 ayrı söndürme ekibi yangını kontrol altına almayı başardı.
Bayramiç İlçesi'nde 30'u orman, 150'si tarım arazisi olmak üzere 180 hektar alanı kül eden, 5 evi yakan yangın, iki gün sonra bölgedeki Doğancı Köyü'nde yeniden başladı. Samanların tutuşmasıyla başlayan yangında, zarar gören evlerden biri tamamen yanarken, alevler başka yere sıçramadan söndürüldü.