info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Haftanın Filmleri (4 Mayıs 2018)

Türkiye`deki sinema salonlarında bu hafta 8`i yerli 13 film vizyona girdi.

"Suç Takımı" 

Christian Gudegast'ın yönettiği, Pablo Schreiber, Gerard Butler, O'Shea Jackson Jr. ve 50 Cent'in rol aldığı "Suç Takımı", aksiyon meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

Senaryosu da Christian Gudegast'a ait olan filmde, Amerikan Merkez Bankası'nı soymak gibi zorlu bir göreve kalkışan bir grup suçlunun maceraları izleyicinin beğenisine sunuluyor.

“Taksi 5”

Dünyanın en ünlü arabalarıyla soygun yapmaya hazırlanan İtalyan çetesini kim yakalayabilir? Marsilya’daki ünlü taksi şoförü Daniel Morales’in yeğeni Eddy Maklouf tabi ki! Serinin yeni macerasında yine kovalamaca ve komedi iç içe geçiyor. Filmin başrolünde yer alan Franck Gastambide aynı zamanda yönetmen koltuğunda da oturuyor.

"Oyun Gecesi"

Jason Bateman'ın Melissa McCarthy ile rol aldığı "Kimlik Hırsızı" filmini 5 defa izlemiş olabilirim. Bu sevgide McCarthy'nin payı büyük ancak Bateman'ın iyi bir komedi oyuncusu olduğuyla ilgili olumlu düşüncelerim de yok değil. Bateman bu kez yanına Rachel McAdams'ı alıyor ve hem polisiyeyi hem gerilimi hem de komediyi harmanlayan "oyun mu gerçek mi" tadında bir filmde oynuyor. Bir oyun gecesinde tanışıp evlenen, yıllar sonra zengin bir dostlarının evinde katıldıkları oyun gecesinin arapsaçına dönmesiyle allak bullak olan çiftin macerasını Jonathan Goldstein ve John Francis Daley yönetiyor.

"4N1K 2"

Genç okurların çok sevdiği Büşra Yılmaz'ın aynı adlı serisinden uyarlanan maceranın ikinci filminde de Yaprak ve arkaşlarının hikayesi anlatılıyor. Murat Onbul imzalı filmde Gözde Mutluer, Atakan Hoşgören, Burak Yörük gibi isimler rol alıyor.

"Kaç Kaçabilirsen"

Önder Açıkbaş, Enis Arıkan, Seda Güven, Tuğçe Karabacak ile Cezmi Baskın'ın oynadığı ve Hakan Eser'in yönetmenliğini üstlendiği "Kaç Kaçabilirsen", bir kargo şirketinde kurye olarak çalışan iki kardeşin, gizemli bir kargoyu teslim etmek adına yaşadıkları macerayı anlatıyor.

"Doğruluk mu Cesaret mi?"

Bu oyunu oynamayanınız var mı? Felsefi sohbetler, kitap okumaları, müzik dinletilerinin yetersiz geldiği anlarda mutlaka gruptan birinin çıkıp "hadi doğruluk mu cesaret mi, oynayalım" dediği çokça olmuştur, benim hayatımda. Daha çok ortaokul yıllarıma denk gelen bu oyun, büyüyünce nasıl oynanır, bilemiyorum. İşin rengi ve seyri değişir galiba. Bu filmde de öyle oluyor. Eğlenceli bir oyunla başlayan gecede doğruluk ve ceasret ne kadar ileri gidebilirse o kadar ileri gidiyor. Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane gibi oyuncuları buluşturan filmin yönetmeni Jeff Wadlow.

"Son Oyun"

Vicdanı için öldürenler ile zevk için kötülük yapanlar arasındaki mücadele, mafya, kirli işler, gizli devlet vs gibi olgularla süsleniyor. Hayatımda izlediğim en iyi aksiyon filmi diyemesem de yönetmen koltuğunu paylaşan İlhan Akgül ve Sinan Tabanlı ellerinden geleni yapmış, izledikleri Hollywood aksiyonları işe yaramış diyebilirim. Mafyatik roller deyince akla gelen Ali Sürmeli oyuncu kadrosunda.

"Cano"

Mehmet Salih Demir'in yönettiği Cano, en yakın arkadaşı Cano'yu arayan İbrahim'in doğduğu köye dek uzanan içsel yolculuğunu anlatıyor. Lütfü İrdem, Mehmet Salih Demir, Fehime Demir gibi isimler filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

“İnatçı Bir Adam”

Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali'nden Belirli Bir Bakış Ödülü ile dönen film, haftanın en iyisi. İranlı bir ailenin yerel yönetimi tamamen ele geçiren “şirket”e karşı verdiği ayakta ve hayatta kalma mücadelesini izlerken içinizde bir yer titreyecek. O yer vicdanınız! Balık yetiştirmek isteyen bir adamın, suyunu kesmek, su istediğinde önünü kesmek, bağırmak istediğinde sesini kesmek... Mohammad Rasoulof’un yönettiği filmde Reza Akhlaghirad’ın performansı alkışı hakediyor.

"Fındık Veresiye"

Komedi türündeki "Fındık Veresiye" zengin kız fakir oğlan hikayesini merkezine alıyor. Ordu'nun köyünde yaşayan Hacer ve Mehmet'in evlenmek için gösterdiği çabayı anlatan filmi Fatema Khawari yönetiyor.

"Paçi: Av Sanatı"

Elçin Elgür'ün yönettiği "Paçi: Av Sanatı"nda Liva adındaki küçük bir kızın zorla götürüldüğü köye uyum sürecini ve doğayla kurduğu ilişkiyi gözler önüne seriyor. Mustafa Memoğlu, Esra Memoğlu, İbrahim Sarı filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

"Renkli Balık Yeni Dünyalar Kâşifi"

Animasyon türündeki "Renkli Balık Yeni Dünyalar Kâşifi" ailesi ve arkadaşlarıyla bir akvaryumda yaşayan renkli isimli balığın yeni dünyaları keşfetme macerasını anlatıyor. Animasyonun yönetmen koltuğunda Burhan Gün oturuyor.

"Şaşkınlar Çetesi"

"Şaşkınlar Çetesi" usta bir soyguncu olan Nedim'in hapishanede bulduğu bir icatla değişen hayatının komedisini beyaz perdeye taşıyor. Sedef Şahin, Oktay Gürsoy, Ferhat Yılmaz gibi isimlerin rol aldığı filmi Kamil Aydın yönetiyor.