info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Angelina Jolie’nin Çektiği Filmi Oscar’a Aday Oldu!

Angelina Jolie’nin yönettiği ve Kamboçya`nın Kızıl Khmerler`in yönetimi altında yaşadığı dramı anlatan filmi `First They Killed My Father`, Kamboçya’nın `Yabancı Dilde En İyi Film` kategorisinde Oscar adayı oldu.

Angelina Jolie’nin beşinci kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu First They Killed My Father, geçen ay Telluride Film Festivali'nde prömiyerini yapmış ve otoritelerden beğeni almıştı.

Kamboçya’nın ve dünyanın en gaddar idaresi olan Kızıl Khmerler rejimini konu alan film, Loung Ung’un yazdığı kitaptan uyarlandı. Jolie, filmin yönetmenliğinin yanı sıra Ung’un kaleme aldığı senaryoya da destek veren isimdi.

Filmiyle ilgili “Kamboçya halkına yazdığım bir aşk mektubu” tarifi yapan Jolie, Kamboçya’dan evlat edindiği 15 yaşındaki oğlu Maddox’a da filmde yer verdi. “Maddox’un ait olduğu toprakların geçmişini bilmesini istedim” diyen güzel oyuncu çocuk oyuncuların seçiminde kullandığı ‘psikolojik oyun’dan dolayı eleştirilerin hedefi olmuştu.

Oyuna göre masaya bırakılan bir miktar paranın çocuklar tarafından alınmasına izin verilmiş, ardından da çocuklardan bu parayı geri vermeleri talep edilmişti.

Filmin başrolü Srey Moch’la ilgili “Srey’e parayı almak istemesinin sebebi soruldu. Küçük çocuk da büyükbabasının öldüğünü ve ona güzel bir cenaze töreni düzenlemek için yeterli paraları olmadığını söyledi” açıklamasını yapmıştı.

Jolie, bu oyundan dolayı birçok kişi tarafından ‘zalim’ ilan edilmişti.