info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fi`nin Yıldızı Büşra Develi`den Açıklamalar

Fi`nin yıldızı Büşra Develi, hayat verdiği Bilge karakterinin değişimine vurgu yaparak, "Başına gelen olaylarla kişiliğinin bilmediği yönlerini keşfedecek, kendini tanıyacak ve yeni bir Bilge’ye ulaşarak yolcuğunu tamamlayacak" ifadelerini kullandı.

‘Tatlı Küçük Yalancılar’ oyunculuk kariyerine adım atan Büşra Develi'nin geçtiğimiz sezon rol aldığı Fi dizisiyle yıldızı parladı. Rol aldığı Ayla filminin Oscar heyecanını da yaşayan Develi, Fi'nin ikinci sezonu Çi öncesi Habertürk'e konuştu. 24 yaşındaki oyuncu karakteri hakkında ipuçları vererek bilinmeyenlerini anlattı.

"ŞÖHRETİN YIKIM YARATMA POTANSİYELİ YÜKSEK"

"Şöhret benim amacım değil, hiçbir zaman da olmadı. Şöhretin bir amaç olmasını sağlıklı bulmuyorum. Şöhretin yapay bir şey olduğunu düşünüyorum. Kimliğine katabileceğin bir şey değil. Şöyle ki, orada boş bir koltuk var, doğru zamanlama ve şansla o koltuğa sen oturuyorsun ama sen olmasan da başkası oturacaktı zaten. O koltuğun dolu olması gerekiyor o kadar. Bu durumu 'Ben yaptım işte!' diye düşünerek kendime mal edemiyorum. Şöhretle kendini özel hissetmek büyük illüzyon. Yıkım yaratma potansiyeli de çok yüksek. Ama popülaritenin güzel işlerin içinde var olup yetenekli insanlarla çalışma kapısı açtığını da göz ardı edemem."

"TECRÜBE ŞEKİLLENDİRİYOR"

"Oyunculuk o kadar yaşımla, yaşadıklarımla, okuduklarımla, gördüklerimle yani tecrübelerimle şekilleniyor ki bunu formüle etmem çok mümkün değil. Ama kendime ne kadar çok şey katarsam malzeme o kadar zenginleşiyor, bunu biliyorum."

"BEN VE BANA AİT ŞEYLER"

"Hayatımın merkezine her zaman kendi dünyamı koymaya çalışıyorum. İçinde sadece ben ve bana ait şeylerin olduğu, tek başıma kaldığım anları... Dışarıda ne olursa olsun o dünyaya sığınıp güç buluyorum."

"İNSANLAR ŞAŞIRTILMAK İSTİYOR"

"Risk alabilmek bu sektörde gerçekten çok zor. Risk alabilmek için geniş bir alan ve zaman tanınması lazım, hem oyuncuya hem de yönetmene ama ne yazık ki bizim hiç zamanımız yok. Öncelikle bu iş en çok yönetmen-oyuncu ilişkisi, onu tutturmak lazım. Göze çok güvenmek lazım. Risk alan insanı izlemek çok daha keyifli. İzleyici olarak insanlar şaşırtılmayı istiyor bence."

"MOTİVASYONU YÜKSEK"

"Fi'deki Bilge karakteri oynamaktan çok keyif aldığım bir karakter. Televizyonda çok karşılaşamayacağımız bir kadın, sakin ve derin. Yaşam motivasyonu ve dikkati çok yüksek. Tüm bunların yanında iddiasız. Ben en çok sahip olduklarının yanındaki sakinliğine ve iddiasızlığına hayranım."

BİLGE'NİN DEĞİŞİMİ

"Çok ortak bir yanımız yok aslında ama ben Bilge’den çok şey öğreniyorum. Zamana bırakmayı, sakin olmayı, iyi kalmayı. Adım adım değişen bir Bilge göreceksiniz. Bu macera hiçbir karakter için boşuna yaşanmıyor. Bilge de diğer karakterler gibi girdiği yolda, başına gelen olaylarla kişiliğinin bilmediği yönlerini keşfedecek, kendini tanıyacak ve yeni bir Bilge’ye ulaşarak yolcuğunu tamamlayacak."

BINOCHE’A BENZETİLİYOR

"Juliette Binoche çok sevdiğim ve izlemekten büyük keyif aldığım bir aktris. Benzetilmeyi seviyorum"