info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Oscar Tarihinde İlk Kez Bir Türk Aşçı Yemek Yapacak

89. Oscar Ödül Töreni’nde 1500 davetli için hazırlık yapılan mutfakta, Oscar tarihinde ilk kez bir Türk aşçı yemek yapacak.

Sinema dünyasının en prestijli ödül töreni Oscar, bu gece Los Angeles’ta düzenlenecek. Türkiye saatiyle sabaha karşı sahiplerini bulacak olan Oscar ödül gecesinde ödülleri kimlerin alacağı kadar nasıl bir tören olacağı da merak konusu.

Dolby Tiyatrosu’nda yapılacak 89. Oscar Ödül Töreni’nde iki büyük mutfak kurularak, tiyatronun beşinci katındaki Governors Ball’da, 1500 misafir ağırlanacak. 

75 çeşit yemeğin servis edileceği gecede, misafirleri suşi bar ve deniz mahsulleri büfesi karşılayacak. Resepsiyon kısmında ayrıca ıstakozlu ve somon balıklı taco’lar, 6 bin adet mini burger ikram edilecek.

Gecenin yemeklerini hazırlayacak dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck, Hürriyet’e verdiği röportajda, Oscar gecesi konuklara ikram edilecek içkilerin ünlü yönetmen Francis Ford Capolla’nın şarap bağlarından temin edileceğini söyledi. Puck’a göre Directors Cut Limited Edition serisinden 1400 şişe şampanya, 2200 şişe şarap getirilecek. Bunların sunumu içinse tam 22 bin adet bardak hazır bulundurulacak.

Her zevke uygun çeşitlilikte bir menü hazırlandığını söyleyen Puck, İstanbul’daki restoranında da servis ettiği kuzu etinin bu senenin en gözde yemeklerinden olacağını söyledi. Oscar gecesi bir kişinin yemek maliyetinin 700 dolar olduğunu ve kişi başı yemek parasını stüdyoların ödediğini de anlattı.

“Oscar tarihinde ilk kez bir Türk aşçı Oscar mutfağında yemek yapacak” diyen Puck, “Sekiz aydır San Francisco’daki restoranlarımdan birinde çalışan Yiğit Mirzaoğlu, binlerce aşçı arasından seçildi. Kendisi çok yetenekli ve becerikli bir aşçı. Umarım uzun yıllar bizimle çalışır” ifadesini kullandı.

Puck ayrıca, eğer bir Türk filmi Oscar’a aday olursa, menüye mutlaka Türk yemeği ekleyeceğini de belirtti.

Barbaros Tapan’ın aktardığına göre, dört yıldır aşçılık yapan Yiğit Mirzaoğlu, Oscar gecesi helal yemek mutfağının sorumlusu olacak. Aynı zamanda Akdeniz ve Doğu yemeklerinde usta olan Mirzaoğlu, Oscar gecesi Doğu kültüründen örnekler sunacak.