info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Avrupa’ya Uğurlandı

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Avrupa turnesi öncesi İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıktı.

79 genç müzisyenden oluşan orkestra, dinleyicilere unutulmaz bir müzik gecesi yaşattı. Orkestranın 'Haydar Haydar' yorumu ise büyük beğeni topladı.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Şef Cem Mansur yönetiminde dün akşam Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) müzikseverlerle buluştu. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun katıldığı konserde Deniz Türkali, Teoman Kumbaracı ve Lale Mansur da genç müzisyenleri yalnız bırakmadı.

Türkiye genelindeki konservatuarlardan seçilen 79 genç müzisyenden oluşan TUGFO'nun İstanbul konserinde, Çaykovski'den Alexander Borodin'e, Richard Strauss'tan Antonín Dvořák'a kadar geniş bir repertuvar sahnelendi.

HAYDAR HAYDAR’A BÜYÜK ALKIŞ TUGFO tarafından ilk kez seslendirilen ‘Haydar Haydar’ türküsü ise gecenin en ses getiren performansı oldu. TUGFO'da yetişen ve Deutsches Sinfonie Orchester Berlin'in başkemancılarından Hande Küden orkestranın İstanbul konserinin solistliğini üstlendi.

Ayrıca konser öncesinde genç müzisyenler, müzik yoluyla sosyal bilinçlendirme çalışmalarından biri olan ‘Demokrasi Laboratuvarı'nda birlikte yaşama kültürünü çoksesli müziğin çalışma ortamından örneklerle katılımcılara aktardılar.

Sabancı Üniversitesi'ndeki üç haftalık yoğun kamp döneminin ardından hafızalara kazınan bir konsere imza atan TUGFO, 28 Ağustos'tan itibaren Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'da önemli festivallerde sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Avrupa turnesine alkışlarla uğurlanan orkestra, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyor.