info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cehennem Silahı (Leathel Weapon) Dizi Oldu

Gerek sinema gerek televizyon dizileri olsun bir döneme damgasını vurmuş yapımların neredeyse hepsinin o ya da bu şekilde güncel versiyonlarının yapılıp durduğu günümüzde sinema tarihinin en meşhur polisiye aksiyon filmlerinden biri olan Lethal Weapon (Cehennem Silahı) da nasibini aldı.

Mel Gibson’ın intihara meyilli çatlak dedektif Martin Riggs’i, Danny Glover’ın da emekliliğine gün sayan, sakin ve deneyimli, aile babası dedektif Roger Murtaugh’u canlandırdığı Lethal Weapon serisinin ilk filmi 1987 tarihliydi.

Başroldeki iki oyuncusunun muazzam uyumu, aksiyon ve mizahı bir araya getiren yapısıyla çok popüler olan seriye Lethal Weapon 2 (1989), Lethal Weapon 3 (1992) ve Lethal Weapon 4 (1998) olarak giderek genişleyen yan kadrosuyla üç devam filmi çekildi. Mizah unsuru her filmde giderek artan seri boyunca izleyiciler iki karakterin geçirdiği değişimleri ve ortak olarak başlayan ilişkilerinin giderek kardeş gibi olmasına şahit oldular. Bu seri sinemadaki en iyi “ahbap polisler” filmleri olarak kendisine haklı bir şöhret kazanmıştır. Mel Gibson ve Danny Glover’ın yerini doldurmak her ne kadar imkansız gibi gözükse de yeni bir Lethal Weapon filmi gündeme geldiğinde bayrağı devralacak yeni bir ikili düşünülmüştü. Hatta eğer Gibson ve Clover ile anlaşılabilinirse filmde kısa rollerde konuk oyuncular olarak gözükebilirlerdi.

Vazgeçilen film projesi sonra yerini Riggs ve Murtaugh’un hikayesini güncelleyerek yeniden anlatacak bir dizi projesine bıraktı. Dizinin başroldeki ikilisini daha önce çeşitli dizilerde rol almış, şimdiye dek çok dikkat çekici bir projede bulunmamış Clayne Crawford ve daha ziyade komedi yapımlarıyla bilinen Damon Wayans canlandırmakta. Yan rolde Fast & Furious serisinde tanıdık Jordana Brewster bulunuyor. Lethal Weapon dizisi önümüzdeki sonbaharda Fox kanalında yayınlanacak. Fox ulusal bir tv kanalı olduğu için kablolu tv veya netten yayın yapan HBO, Netflix, AMC, Amazon vs. kanallarındaki yapımlarda olduğu gibi şiddet, argo, cinsellik içerikli sahneler bulunmayacak.