info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Haftanın Filmleri Gösterime Girdi

Bu hafta 3'ü yerli, toplam 6 film beyazperdede izleyiciyle buluşacak.

ANNEMİN YARASI 
Bosnalı Salih, 18 yaşına gelince, kayıp ailesini bulmak üzere kaldığı yetimhaneyi terk eder. Yol onu bir çiftliğe taşır. Burada işe başlar. Sadece kendisinin değil, çiftlik sakinlerinin de sırları olduğunu keşfeder. Çekimleri Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan ve Türkiye’de yapılan filmin başrollerinde Ozan Güven, Meryem Uzerli, Belçim Bilgin, Okan Yalabık ve Bora Akkaş var. Yönetmen Ozan Açıktan’ın akıcı senaryo, özenli renk paleti ve müzikleriyle dikkat çeken filmi, yerli yapımlar arasında hayli farklı bir yerde duracağa benziyor. 

HASRET 
Almanya’dan gelen ufak bir film ekibi, İstanbul üzerine televizyon filmi çekmek için kolları sıvar. Çekimler sırasında, kentin sadece görünen sorunlarını değil, eski sırlarını da keşfederler. Ben Hopkins’in imzasını taşıyan 82 dakikalık filmde İstanbullular, yaşadıkları kentin daha önce görmedikleri yüzüyle karşılaşabilirler. Oyuncu kadrosunda Hopkins’in yanı sıra İsa Çelik, Serhat Murat Saymadı ve Bilge Güler var. Karanlık ve melankolik olarak tanımlayabileceğimiz filmin SİYAD tarafından en iyi belgesel seçildiğini ekleyelim. 

ROMA’DA AŞK BAŞKADIR
New York’lu bekar anne Maggie ve sorunlu ergen kızı Summer, başbaşa vakit geçirip aralarını düzeltmeyi İtalya tatilinde deneyecektir. Ama Maggie, gençken gittiği Toscana’da ilk aşkı Luca ile karşılaşır. Durum iğretisi yaşayan Summer Roma’ya kaçar. Maggie ve Luca da peşinden gider. Eğlenceli gibi görünen hikayesine rağmen pek eğlendirici bulunmayan romantik komedinin başrollerinde “Sex and the City”nin yıldızı Sarah Jessica Parker ve Raoul Bova var. İtalyan yıldız Claudia Cardinale’in varlığı da durumu kurtarmaktan uzak görünüyor. Yönetmen ise Ella Lemhagen. 

UYUMSUZ SERİSİ: YANDAŞ 
Geçen sene gişede yapımcılarının yüzünü güldüren “Uyumsuz”, yeni bölümüyle devam ediyor. Ama bölüm iki parça. Bu hafta vizyon yüzü gören ilk parçada Tris ve Four, tehlikeli bir dünyaya yolculuk ediyor. Chicago’yu çevreleyen duvarların ötesine geçmeleri gerekir çünkü sistemi alt üst eden bilgileri ortaya çıkarmışlardır. Yönetmen koltuğunda “Dövme”, “Uçuş Planı”, “Red” ve son olarak serinin ilk filmi olan “Divergent” gibi başarılı bulunan filmlere imza atan Alman sinemacı Robert Schwentke oturuyor. Başrollerde Shailene Woodley, Zoe Kravitz, Theo James ve Naomi Watts var. 

KOLPAÇİNO 3. DEVRE 
İlk iki filmin ülkemizde hayli seyirci topladığı “Kolpaçino” serisi 3. filmle tam gaz devam ediyor. Başrol Şafak Sezer yani filmdeki adıyla Özgür, Sabri’nin yani gerçekteki adıyla Aydemir Akbaş’ın ihanetinin ardından zor bir dönemden geçer. Eşinden ayrılır. Evini film çekimi için yapımcılara kiralayarak geçimini sürdürmeye çalışır. Ama asıl felaketler zinciri, mafya babası Başkan’ın adamlarından biriyle cep telefonlarının karışmasıyla başlar. Özgür’ün eline içinde 1 milyon dolar bulunan bir zarf geçer. Dolayısıyla Başkan’ın tüm şimşeklerini üzerine çeker. Sezer’in senarist ve yönetmen olarak imza attığı filmin diğer başrolleri içinde en dikkat çekeni, Başkan rolünde iyi oyuncu Erkan Petekkaya’nın yer alıyor olması. Klasik deyişle “önceki filmleri sevenler bunu da sevecektir” diyebiliriz. 

NACİYE Bengi ve eşi Bertan’ın inişli çıkışlı bir ilişkisi vardır. Bertan değişiklik olsun diye hafta sonları için adada bir ev kiralar. Hamile olan Bengi pek hevesli değildir ama plana uyar. Adaya gittiklerinde Naciye isimli kadınla karşılaşırlar. Naciye, kiraladıkları evin kendisine ait olduğunu iddia eder. Gerilim artar. Derya Alabora ve Esin Harvey’in başrolleri paylaştığı filmin yönetmeni Lütfü Emre Çiçek.