info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kara Yıllar Sinemada

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında inancı uğruna zulme ve haksızlığa uğrayan insanların dramını bir aile ekseninde anlatan ‘Bizim Hikaye’ filminin basın lansmanı yapıldı. Filmin hikayesini ise ‘Bizim Hikaye’ye emek veren isimler anlattı.

Alaaddin Film yapımcılığında Yasin Uslu’nun çektiği ‘Bizim Hikaye’ filminin basın lansmanı dün Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda yapıldı. Filmin oyuncuları Cansel Elçin, Sera Tokdemir, Çiğdem Batur, Burcu Kıratlı, Haluk Piyes, Naz Elmas ve İbrahim Kendirci basın mensuplarının sorularını cevapladı. Altan Erkekli, Yavuz Bingöl, Mahir İpek, Fatma Toptaş, Murat Cemcir, Ertan Saban, Sarp Akkaya, Hande Doğandemir, Engin Hepileri, Ushan Çakır, Rasim Öztekin gibi pek çok isim de film ekibini yalnız bırakmadı. 27 Mart’ta vizyona girecek film, Türkiye’yi derinden sarsan 80 darbesi sırasında inancı uğruna haksızlığa ve zulme uğrayan gençlerin hikayesini bir aile ekseninde anlatıyor. Basın gösteriminde oyuncular rollerini ve filmi şöyle anlattılar...
 
Tüm mazlumların filmi
 
-HALUK PİYES (Filmde haksız yere hapse düşmüş babasını kurtarmak için mücadele eden avukat Ahmet): Yakın tarihimize yönelik güzel bir film yaptık. Didaktik olmadan çok güzel mesajlar veriyoruz. Bu sadece belli bir fikrin değil tüm mazlumların filmi.
 
-SERA TOKDEMİR (İsmail Bey’in karısı Elçin): Cansel Elçin’in oynadığı İsmail Bey’in karısı Elçin’i canlandırıyorum. Gerçek bir hikâyeyi anlatıyoruz. Bir ailenin dramı. Tabii ki aşk var ama bu sadece bir aşk ve dava hikâyesi de değil. Bence bu bir babayla oğulun hikâyesi.
 
-CANSEL ELÇİN (İsmail Bey): Baba oğul ilişkisi üzerinden  bir ailenin yıkılışını anlatan duygusal yanı ağır basan bir film oldu. O dönem hapse girmiş insanı canlandırmak etkileyici geldi. 
 
-ÇİĞDEM BATUR (Doktor): Muhafazakâr geniş vizyonu olan bir doktoru oynadım. Benim için böylesi bir rol ilk oldu. Ortadoğu ve Arap ülkelerinde çok fazla hayranım olduğu için kapalı olmam onların hoşuna gitti. Onlar benim böyle kapalı halimi pek sevdiler. Sosyal medyadan da çok güzel tepkiler almaya başladım.
 
-BURCU KIRATLI (Elif):  Haluk Piyes’in canlandırdığı Ahmet karakterinin evleneceği Elif karakterini canlandırıyorum. Güzel samimi bir aile hikayesi. Başörtüsünü takmak ilginç bir deneyim oldu. İnsanlar bana çok yakıştırdı. Ben başörtüsü olarak değil kostüm olarak değerlendiriyorum.
 
-İBRAHİM KENDİRCİ (Necip):  Aileyi çekip çeviren koşturan babası için mücadele eden bir genç Necip. Hani hep diyoruz ya “Türkiye’nin çok güzel hikâyeleri var” diye. Bu da onlardan biri.
 
-NAZ ELMAS (Nesrin): Ahmet’in platonik aşkı Nesrin’i oynuyorum. Ahmet babası için mücadele verirken onun kırılma noktasında yer alıyor.
 
 
FİLMDE KARADENİZ HAVASI
 
BİZİM Hikaye’nin 8 hafta süren çekimlerinin 3 haftası Trabzon, Rize ve Sinop’ta gerçekleştirildi. İstanbul çekimleri ise 3 bin yıllık bir tarihe sahip olan yarımadada yapıldı. İstanbul’un tarih kokan yerlerinin dekor olarak kullanıldığı filmde yönetmenin tercihi, o dönemin ruhunu en iyi anlatacak Eminönü, Fatih ve Süleymaniye semtleri oldu. Filmin müziklerini ise Mustafa Ceceli yaptı.