info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Taha Akgül Rio`da Altın Madalya Kazandı

Erkekler serbest güreş 125 kiloda Taha Akgül, İranlı Ghasemi`yi 3-1 yenerek ülkemize ilk altın madalyayı getirdi

2016 Olimpiyat Oyunları'nda serbest güreş 125 kiloda mücadele eden milli güreşçi Taha Akgül, finalde İranlı Komeil Nemat Ghasemi'yi 3-1 yenerek Türkiye'ye Rio'da ilk altın madalyasını kazandırdı. Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde devam Olimpiyat Oyunları'nda serbest güreş 125 kilo finalinde Taha Akgül, İranlı Komeil Nemat Ghasemi ile karşı karşıya geldi. Milli güreşçi, rakibi 3-1 mağlup ederek Türkiye'ye ilk altın madalyayı getirdi.

Selim Yaşar da erkekler serbest stil 86 kilo yarı finalinde ABD'li J'den Michael Tbory Cox'u 3-1 yenerek finale yükseldi. Finalde son iki yılın dünya şampiyonu Rus Abdulrashid Sadulaev yenilerek gümüş madalya kazandı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandıran milli güreşçi Taha Akgül, başarısını son dönemde ülkede meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybedenlere adadığını söyledi. Erkekler serbest stil 125 kilo finalinin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan milli güreşçi Taha Akgül, kazandığı madalyadan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu altın madalyayı Van, Elazığ ve Gaziantep'tekipatlamalarda hayatını kaybeden şehitlerimize, 15 Temmuz'da tankların, mermilerin önüne kendilerini atan vatandaşlarımıza adıyorum.

Onlar ülkeyi kurtarmasaydı biz olimpiyatlara gelemeyecektik. 15 Temmuz gecesi biz de meydanlara indik. Allah'a hamdolsun, malum süreç başarısızlıkla sonuçlandı. Ülkemiz bunun üstesinden geldi." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin, yaşanan süreçten dolayı olimpiyatlarda alınacak başarılara ihtiyaç duyduğunu vurgulayan milli güreşçi, ülkesini en iyi şekilde temsil ettiği için gururlu olduğunu ifade etti. Oyunlarda Türk bayrağını göndere çektirdiği için mutluluk duyduğunu aktaran Taha Akgül, "15 Temmuz sürecinden sonra ülkemizin burada başarılı olması gerekiyordu. Madalyalara ihtiyacımız vardı. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmemiz lazımdı.

Tüm dünyaya Türkiye'nin cuntacıların eylemleriyle yıkılmayacağını göstermemiz gerekiyordu. Burada psikolojik bir mücadele var. ABD, Rusya, İran ve Gürcistan gibi dünyanın bütün güçlü ülkeleri burada bayrağını göndere çektirmeye çalışıyor. Olimpiyatlarda İstiklal Marşı'nı okutabilmek, bana göre ülkemiz için en büyük reklamdır." şeklinde konuştu.

Kaynak : AA