info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Spor Yorumcuları Galatasaray Konyaspor Maçındaki Tartışmalı Pozisyonu Yorumladı

Geçme namert köprüsünden, ko aparsın sel seni. Yatma çakal yatağında, ko yesin aslan seni

Spor yorumcuları Galatasaray ile Atiker Konyaspor'un bir araya geldiği maça damga vuran penaltı pozisyonunu değerlendirdi.

Mehmet Demirkol:

Kırmızı gösterdiği ve protokol gereği iptal edemeyeceği için VAR'a gitmedi. Başka açıklaması YOK. En iyi sistem bile kötü ellerde YOK hükmünde.

Rıdvan Dilmen:

Maçı mükemmel götüren Hüseyin Göçek penaltıyı verdi. Ben olsam VAR'a giderdim, iptal ederdim. Pozisyonun penaltıyla falan alakası yok. Serdar Aziz'in ise yaptığı hareket ne ise eğer sportmenlik dışı bir hareketten atıldıysa yapacak bir şey yok.

Tugay Kerimoğlu:

Benim Galatasaraylılığımı kenara bırakın. Bugün Fenerbahçe'ye de Beşiktaş'a da olsa açık ve net söylüyorum penaltı değil. Topa önce dokunuyor, ayağı da yerde.

Güntekin Onay:

VAR uygulaması bu tip pozisyonları sağlıklı çözmek için var. VAR hakemi farklı açılardan penaltı mı değil mi diye inceleme avantajına sahip. Niye bakılmaz? Halis Özkahya, Hüseyin Göçek'i uyarmalı ve pozisyonu izlemesini sağlamalıydı.

Serdar Ali Çelikler:

Pozisyonu ilk izlediğim anda ben de "penaltı" dedim. Hüseyin Göçek'in de bu şekilde düşünmesi normal. Ancak kale arkası kamerasında net bir biçimde görüldü ki Serdar Aziz'in müdehalesi topaymış. VAR'ın penaltıyı iptal ettirmesi; en azından "Hocam bir daha izle" demesi gerekirdi. Bu pozisyon açıkça penaltı değildi. Hüseyin Göçek 2 puana mal oldu ama bana göre daha da büyük hatayı VAR hakemi Halis Özkahya yaptı.

Oğuz Çetin:

Serdar öyle bir zamanlamayla giriyor ki pozisyona; önce topa müdahale ediyor, ardından rakip onun ayağına basıyor.

Önder Özen:

Benim görüşüm bence penaltı değil. Serdar Aziz'in müdahelesi rakipten önde. Hakemler tarafından hata yapılabilir bu çok doğal ama hakem VAR tarafından nasıl çağrılmadı bunu nasıl açıklayacağız bilemiyorum.

Bünyamin Gezer:

Bir futbolcu ancak bu kadar temiz topa müdahale edebilirdi Serdar Aziz onu yaptı. Hadi hakem çaldı VAR hakemi o kadar hakemle konuşup neden çağırmadı.