info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçe`yi 3-2 Yenerek Ziraat Türkiye Kupası`nın Sahibi Oldu

Akhisarspor kupaya uzandı, Süper Lig’de 5. sıranın önemi kalmadı!

Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi olurken Akigolar bu sonuçla gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı ve ligde 5. sıra için mücadele eden takımların Avrupa umudunu sona erdirdi.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Teleset Mobilya Akhisarspor’un bu zaferi ile, Spor Toto Süper Lig’de 5’inci sıra için mücadele eden takımların Avrupa şansı kalmadı. Akhisar ekibi kazandığı bu şampiyonlukla, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne grup aşamasından katılma hakkı elde etti.

Ege temsilcisinin Avrupa Ligi’ne katılmasıyla birlikte, Spor Toto Süper Lig’de 5’inci sırada yer almanın bir önemi kalmadı. Spor Toto Süper Lig’de sezonu 5’inci sırada tamamlayan takım, gelecek sezon Avrupa’da boy gösterme şansı yakalayamayacak.

Süper Lig’de sırasıyla Trabzonspor (49), Göztepe (48), Demir Grup Sivasspor (48), Kayserispor (44) ve Kasımpaşa (43) 5. sırada yer alma mücadelesi veriyor.