info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Motokrosçular Kartepe de Yarıştı

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Doğa Sevenler ve Motor Sporları Derneği işbirliğinde bu yıl beşinci kez düzenlenen Motokros Yarışları hafta sonu Eğreltidüzü Yaylası ndaki parkurda gerçekleştirildi.

Altı kategoride 8 ilden 57 motokrosçunun mücadele ettiği yarışlar sonunda dereceye giren şampiyonlara Belediye Başkanı Şükrü Karabalık madalya ve kupalarını takdim etti.
 
Doğa ve spor merkezi olarak kullanılan Kartepe Eğreltidüzü Yaylası, hafta sonu farklı bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Bu yıl beşincisi düzenlenen Motokros Yarışları'nda mücadele etmek için ilçeye gelen yarışmacılara başarı dileyen Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Kartepe'nin eşsiz doğasında spor yapma imkanı sağlanan Eğreltidüzü Yaylası'nda bugünde motokros heyecanını birlikte yaşayacağız. Ailelerimizin bol oksijenli temiz yayla havasında piknik yaptığı bu alanda gençlerimizi de kötü alışkanlıklardan uzak tutacak bir spor etkinliği olan motokros yarışlarında biraraya getirdik. Bu organizasyona destek verenlere teşekkür ederken, katılımcılara da başarılar diliyorum" dedi.
 
Teknik, beceri, cesaret ve dengenin buluşma noktası olarak nitelenen Motokros Yarışlarına kayıt yaptıran 57 motokrosçu 1600 metrelik özel hazırlanmış parkurda mücadele ettiler. İlk gün yaylada antrenman turlarını atan motokrosçular geceyi de çeşitli aktivite ve eğlencelerle geçirdiler. Çeşitli yarışmalar eşliğinde çadırlar etrafında eğlenen motokrosçular kamp ateşi etrafında patates közlemesi de yaptı. İkinci gün yarışların yapıldığı şenlikte ilimizden Kartepe Doğa Sevenler ve Motor Sporları Derneği ile Başiskele Motorsporları Kulübü üyeleri yanında Tekirdağ, İstanbul, Bursa ve Balıkesir'den motokros tutkunları buluştu.
 
Yarışma minikler 65 cc, Kartepe Team, MX2, MX1, veteranlar ve şampiyonlar kategorisinde gerçekleşti. Her kategoride iki grubun mücadelesi 5 tur üzerinden gerçekleşti. Elemeler sonunda finalistler kupa için kıyasıya mücadele ettiler. İlk ikiye giren motokrosçular arasında finalistler parkurda yapılan sıralamada ilk üç belirlendi. Dereceye giren sporculara kupa ve ödüllerini Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları takdim etti.