info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray Odeabank Bayern Münihi 13 Sayı Farkla Yendi

Türk olmanın ne demek olduğunu gösterdiler

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Bayern Münih maçından sonra konuştu 

ULEB Euro CUP çeyrek final rövanş maçında Bayern Münih'i 72-59 yenen Galatasaray Odebank, adını yarı finale yazdırdı. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Finale doğru yürüyoruz. Oyuncularımı ve hocamı kutluyorum. Taraftarların hepsini öpüyorum. Çok teşekkür ediyorum hepsine. Başardık başaracağımızdan emindim" dedi. Turun ardından konuşan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ise, "Bu galibiyetle müthiş bir iş başardık. Rakip de tecrübeli bir takım. 

Bugün buraya 'vatan sana canım feda' diyerek gelen 15 bin Galatasaraylı'yı kutluyorum. Türk olmanın, Galatasaraylı olmanın ne demek olduğunu gösterdiler" ifadelerini kullandı. GALATASARAY'DAN BÜYÜK ZAFER! Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, maçın başından itibaren kontrolü ellerine aldıklarını belirterek, "Devreye 18 sayı önde girdik ancak rakibimiz çok tecrübeli bir takım ve bu farkı eritme gücü vardı. Son periyotta hakemler de takdir haklarını onlardan yana kullanınca, fark erimeye başladı. Ancak son bölümde akıllı oynadık. İlk maçta 99 sayı yediğimiz rakibi 59 sayıda tuttuk. Hücumda zorlansak da savunmamızla ve taraftarımızın itici gücüyle kazandık." diye konuştu. 

Turnuvada gelecek hafta salı günü yarı finalin ilk maçını İstanbul'da oynayacaklarını ve muhtemel rakiplerinin İspanyol ekibi Gran Canaria olduğunu aktaran Ataman, "Aynı agresiflik ve kararlılıkla, burada yine aynı atmosferi yaratarak, rövanş öncesi farklı kazanmamız gerekiyor. Hedefimiz final ve önümüzde bir rakibimiz daha var. Şimdi buna konsantre olmalıyız. İnşallah ULEB Avrupa Kupası'nı Türkiye'ye getirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin ve dünyanın kritik bir dönemden geçtiğine de dikkati çeken Ataman, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günler var. 

Aynı şekilde dünyada insanlık adına işlenen büyük cinayetler var. Psikolojik olarak herkes için zor bir gündü. Hepimiz insanız ve hafta sonu İstanbul'daki, sabah da Brüksel'deki olayları takip ettik. İki takım olarak çıkıp oynamak zorundaydık. Bu şartlarda korkusuzca burayı dolduran Galatasaray taraftarına teşekkür ediyorum. 'Vatan sana canım feda' diyerek, korkusuzca salona geldiler ve büyük destek verdiler." Öte yandan, karşılaşmayı izleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, maçın ardından soyunma odasına giderek, teknik heyet ve oyuncuları kutladı.