info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ölüme Turnike!

16 yaşındaki basketbolcu takımını galibiyete taşıdı, hayatını kaybetti!

ABD'deki liseler maçında son saniyelerde attığı turnikeyle takımını galibiyete taşıyan 16 yaşındaki Leonard, tebrikleri kabul ettikten birkaç dakika sonra parkeye yığılıp can verdi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; ABD Liseler Basketbol Ligi’nde tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan Fennville Lisesi, normal sezonun son maçında yıkıldı. Bridgman Lisesi karşısına 19’da 19 galibiyet alarak çıkan Fennville, maçta son dakikaya 55-55 beraberlikle girdi.

İşte o an maçın adamı Wes Leonard aldı topu. 16 yaşındaki oyuncu, rakiplerinin arasından sıyrılıp turnikeyi bıraktığında Fennville’in teknik ekibi ve yedekleri de havalara fırlamıştı. Maçtan 57-55 galibiyetle ayrılarak galibiyet serisini 20’ye çıkaran ekipte, Leonard arkadaşlarının kutlamalarını kabul ediyordu. Ama ‘maçı kazandıran’ 16 yaşındaki öğrenci, hayatını kaybedeceğinden habersizdi!

NEDENİ HÂLÂ BELİRSİZ
Arkadaşlarının kucağından inen Wes Leonard bir anda parkeye yığılıp kalırken salona da derin bir sessizlik çöktü. Korku dolu gözler sağlıkçıların Leonard’a yaptığı müdahaleyi izliyordu. Ancak sonuç çıkmadı. 16 yaşındaki öğrenci Hollanda Hastanesi’ne kaldırıldı. 1 saat sonra da Leonard’ın hayatını kaybettiği açıklandı. Hastane sözcüsü Leonard’ın ölüm nedeninin otopsi sonrası açıklanabileceğini duyurdu.

HEM BASKETBOLCU HEM FUTBOLCUYDU!
Fennville’in tarihe geçen sezonunda okulu adına 1000 sayı barajını aşarak ‘durdurulamayan’ lakabını alan Wes Leonard, aynı zamanda futbolcuydu. Okulun Amerikan futbolu takımında da görev alan oyuncunun, gelecek yıllarda NBA’de forma giymesine kesin gözüyle bakılıyordu.

Kaynak : Milliyet