info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İBB Spor İstanbul Online Satranç Turnuvası Düzenlendi

Corona salgını sebebiyle online olarak düzenlenen İBB Spor İstanbul Online Satranç Turnuvası, satranç yayını yapan sitede 83 bin kişi tarafından izlenerek büyük ilgi topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, İBB Spor İstanbul Online Satranç Turnuvası adı altında bir organizasyon düzenledi. Organizasyon ünlü satranç sitesi chess.com üzerinden 83 bin kişi tarafından canlı takip edildi.

Organizasyona katılım için özellikle lisans şartı kaldırıldı. Bu sayede satranç oynamayı seven herkesin turnuvaya katılması sağlandı. 3 bin kişinin katıldığı turnuva hızlı satranç sistemiyle oynandı.

Turnuvaya ülkemizin önemli satranç oyuncuları da katıldı. Turnuvanın finali A Milli Satranç Takımı oyuncusu Emre Can anlattı. Turnuvada Kayra Kamer şampiyon tamamlarken, Vahap Şanal ikinci oldu.

Chess.com resmi hesabı organizasyonun canlı yapılan ve Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı final yayını bu tweet ile paylaştı. Ayrıca İmamoğlu’nun satranca verdiği bu desteğin Türkiye adına müthiş bir durum olduğunu yazdı.