info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2019 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, Tottenham Liverpool Maçı

Tüm dünyanın gözü kulağı 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde!

Tottenham ile Liverpool, bu akşam şampiyon olabilmek için mücadele edecek. Futbolseverler muhteşem finali izlemek için Tottenham Liverpool maçı hakkında detaylı bilgi edinmek istiyor. Peki Tottenham Liverpool maçı ne zaman, hangi kanalda? İşte maç hakkında merak edilenler... Avrupa’nın en büyük organizasyonlarından biri olan 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Wanda Metropolitano Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Milyonlarca futbolseverin nefeslerini tutarak izleyeceği muhteşem karşılaşma için hazırlıklar başladı. Tottenham Liverpool maçının saati ve yayınlanacağı kanal merak ediliyor.

Liverpool ile Tottenham’ı karşı karşıya getirecek 2019 Şampiyonlar Ligi final karşılaşması, İspanya’nın başkenti Madrid’de 1 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

Türkiye saati ile saat 22.00’de başlayacak maç beIN Sports Haber’den şifresiz yayınlanacak.

Şampiyonlar Ligi’nde uzun süren maratonun sonuna gelindi ve kupa sahibini Liverpool Tottenham maçı ile bulacak. Atletico Madrid’in maçlarını oynadığı Wanda Metropolitano Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı final maçı ile Avrupa’nın en büyüğü belli olacak. Yarı finalde Barcelona’ya ilk maçta 3-0 yenilen Liverpool, rövanşı 4-0 kazanarak adeta imkansızı başardı ve finale yükseldi. Tottenham ise ilk maçta Ajax’a 1-0 mağlup oldu ancak rövanşı 3-2 kazanarak finalde Liverpool’un rakibi oldu.

Final maçının oynanacağı İspanya'nın başkenti Madrid'deki Wanda Metropolitano Stadı'nda son antrenmanlarını yapan iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kariyerinde 3. kez Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak Liverpool'un Alman teknik direktörü Jürgen Kloop, 2013'te Borussia Dortmund'la ve geçen yıl Liverpool'la kaybetmesini esprili bir şekilde yorumlayarak, “Yarı finallerin kralıyım. Kariyerimde şanssız olduğumu düşünmüyorum.” dedi.

Tottenham ile Liverpool, bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Avrupa kupalarında 3. kez karşılaşacak.Tottenham, tarihinde ilk kez oynayacağı Şampiyonlar Ligi finalinden kupayla ayrılmanın hayalini kuruyor. Liverpool ise 2005'ten bu yana ilk, toplamda 6. defa kupanın sahibi olmak istiyor. Şampiyonlar Ligi kupasını Real Madrid'e kaptırdıktan bir yıl sonra bir kez daha adını finale yazdıran Liverpool ile Tottenham, daha önce Avrupa kupalarında 2 defa karşılaştı.

1972-73 sezonundaki UEFA Kupası yarı finali ilk maçını 1-0 Liverpool, rövanşını ise 2-1 Tottenham kazandı. Tarafların 2'şer defa fileleri havalandırdığı eşleşmenin galibi, deplasmanda gol atmanın avantajıyla Liverpool oldu.