info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Finalin Adı Fransa, Portekiz

EURO 2016`nın ev sahibi Fransa, son dünya şampiyonu Almanya`yı Griezmann`ın golleriyle 2-0 yenerek finalde Portekiz`in rakibi oldu.

Euro 2016 yarı finalinde ikinci maç Almanya ile Fransa arasında oynandı. Stade Velodrome’deki ev sahibi Fransa 2-0 kazanarak 10 Temmuz Pazar günü oynanacak finalde Portekiz’in rakibi oldu. 

Antoine Griezmann ilk yarının son dakikasında penaltıdan ve 72. dakikada attığı gollerle tüm ülkeyi sevince boğarak final biletini, takım arkadaşlarının cebine koydu. Avrupa futbolunun iki devi adına yakışır oyunla maça başladı. Fransa tempolu başladığı maçta Griezmann’ın enfes çalımları sonrasında çektiği şutu Neuer kolaylıkla karşıladı. 

Fransa’nın etkili başlangıcına Almanya dur dedi. Müller ve Emre Can ile gole yaklaşan son dünya şampiyonu aradığı golü bulamadı. 22. dakikada ceza sahasına giren Kroos, Pogba’nın müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi. Alman futbolcular itiraz etse de karar değişmedi. 

Fransa’nın kullandığı köşe vuruşunda Schweinsteiger’in topa elle dokunduğunu belirten hakem Fransa lehine penaltı verdi! Bastian Schweinsteiger bu hareketin ardından sarı kart görürken, Mesut Özil de itiraz nedeniyle kart gördü. Topun başına geçen Griezmann, Neuer’i ters köşeye yatırarak santrası olmayan golle takımını 1-0 öne geçirdi. 

Savunmadan uzun bir top atan Boateng, topa vuruşunun ardından sakatlık geçirdi ve oyuna devam edemedi. Shkodran Mustafi, oyuna devam edemeyen Boateng’in yerine girdi. Dakikalar geçtikçe Fransa kalesine yüklenen Almanya, Lloris ve savunmayı geçemedi. Umtiti’nin gelen ortaya Draxler’den önce dokunduğu pozisyon, Fransa’yı rahatlatan anlardan biriydi. 

Almanya savunmasında yapılan büyük hatada Pogba topu kazanıp sol çizgiye indi ve ortasını yaptı. Neuer çıkıp topu tokatlasa da Griezmann önüne düşen topu filelerle buluşturdu! Fransa bu golle finale bir adım daha yaklaşarak skorunu 2-0 yaptı. Pozisyon sonrasında Neuer kendisine faul yapıldığı yönünde itirazlarda bulundu. İki farklı geriye düştükten sonra Almanya Kimmich ve Draxler ile etkili oldu. İki futbolcunun da tehlikeli şutları dışarı çıktı.