info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Futbolda Bu Sene Ayrılıklar Senesi Gibiydi

Ayrılık kelimesi ağızda ekşi bir tat bırakır. Hele de takımların bayrak isimlerinin ayrılık vakti gelince...

 
Liverpool'da Steven Gerrard, Barcelona'da Xavi, Real Madrid'de Iker Casillas ve Bayern Münih'te Bastian Schweinsteger yetiştikleri ve özdeşleştikleri takımlarına veda ettiler; geride unutulmaz anlar bırakarak...
 
LIVERPOOL'U DÜŞÜNDÜ; GİTTİ!
 
Dile kolay. Tam 25 yıl... Henüz 8 yaşında adım attığı Liverpool'da kaptanlığa yükseldi, takım tarihinin unutulmazları arasına girdi. Liverpool'un tartışmalı menajeri Brendan Rodgers'ın yeni sezonda ilk 11'deki yerini garanti edemeyeceğini söylemesi üzerine ABD'nin yolunu tuttu. Son 2.5 sezonda hemen hemen hiç sakatlanmadığını ve kendisini çok hissettiğinin söyleyen Gerrard, bu aşamadan sonra Liverpool'a rakip olmak istemediğini açıklayarak yeni tercihini açıkladı. Los Angeles Galaxy'le anlaşan Gerard, yeni takımı ile 18 aylık sözleşme imzaladı.
 
Sadece Anfield Road ekibine gönül verenlerin değil tüm sporseverlerin parmakla gösterdiği Gerard, yeni bir maceraya yelken açarken, tek üzüntüsü lig şampiyonluğunu kazananaması oldu. Zira Gerard, Liverpool ile Lig ve Federasyon Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, UEFA Süper Kupası kazanırken, 8 kez de İngiltere'de yılın futbolcusu seçildi. Tek kazanamadığı şey ise İngiltere Premier Ligi şampiyonluğu oldu. 
 
 
 
Gerard'ın Anfield'deki son maçında taraftarın gözbebeği için veda töreni düzenlendi. Kaptan, Anfield Road'daki son 90 dakikası öncesi çocukları ile sahaya adım atarken, takım arkadaşlarının tamamı '8' numaralı Gerrard forması giydi. Tribünleri dolaşan Gerard, duygu dolu anlar yaşadı; bir süre sonra gözlaşlarının serbest kalmasını engelleyemedi. Liverpool'a veda maçında takımının Crystal Palace'a 3-1 yenilmesi ise efsane isim için kaderin bir cilvesi gibiydi.
 
GÖZYAŞLARI HER ŞEYİ ANLATTI
 
 
Steven Gerrard gibi 25 yılını kulübünde geçiren bir diğer isim Iker Casillas oldu. 25 yıl önce Real Madrid kapısından içeri giren ve 1999'dan itibaren 16 yıl kalesini koruyan Iker Casillas, İspanyol deviyle 3 Şampiyonlar Ligi ve 5 La Liga şampiyonluğu, 4 İspanya Süper Kupası, 2 UEFA Süper Kupası ve 1 de Kıtalararası Kupa kazandı. İspanya Milli Takımı ile de 2008 ve 2012'de Avrupa, 2010'da ise Dünya Şampiyonluğu'na ulaşan Casillas, Beyaz Şimşekler ile 725 maça çıktı. 
 
Casillas, Jose Mourinho'nun çalıştırdığı 2010-13 sezonlarında zaman zaman yedek kalsa da, adı sürekli Real Madrid'le özdeşleştirildi. Real Madrid denilince akla gelen isimlerden Casillas'ın ayrılışı da kolay olmadı. Real Madrid resmi siteden efsanesinin vedasıyla ilgili olarak, "Herşey için teşekkürler Iker. Artık ayrılıyorsun ama sonsuza kadar Real Madrid’lilerin kalbinde olacaksın” mesajı yayınlansa da 34 yaşındaki file bekçisi göz yaşlarını tutamadı.
 
 
İlk kez 9 yaşında giymeye başladığı Real Madrid formasına veda etmenin burukluğunu yaşayan Casillas, "Real Madrid'de hep sevildiğimi hissettim. Her zaman kulübün değerlerini taşımaya çalıştım. Burada iyi bir sporcu olmanın yanı sıra alçak gönüllülüğü, saygıyı ve dostluğu öğrendim. İyi veya kötü kalecilikten öte umarım iyi bir insan olarak hatırlanırım. Aslında size elveda demeyeceğim çünkü yakın zamanda burada tekrar görüşeceğimize eminim" diyerek, kalbinin Real Madrid'de kaldığını açıklamaktan çekinmedi.
 
ÇARKIN KİLİT DİŞLİLERİNDEN BİRİ ARTIK YOK
 
 
 
Real Madrid'in ezeli rakibi Barcelona'da da bir ayrılık yaşandı. Katalan ekibinin alt yapısı La Masia'ın yetiştidiği yıldızlardan Xavi Hernandez, 35 yaşında ayrılık kararı aldı.  Barcelona ortasahasında Iniesta ile mükemmel bir ikili oluşturan ve kazanılan başarılarda önemli pay sahibi olan Xavi, emeklilik ikramiyesi denilebilecek bir anlaşmayla yol ayrımına geldi.
 
 
Barcelona ile 8 lig, 2 İspanya Kral Kupası, 6 İspanya Süper Kupası, 3 Şampiyonlar Lig, 2 UEFA Süper Kupası; İspanya Milli Takımı ile de 2008 ve 2012'de Avrupa 2010'da da Dünya Kupası şampiyonlukları yaşayan Xavi, Katar'ın Al Sadd takımıyla anlaştı. Barcelona A takımındaki 17 yıllık kariyerine 24 kupa sığdıran Xavi, Al Sadd'la 2+1 yıllık sözleşme imzalarken, kulübü Barcelona da efsanesini unutmadı.
 
Barcelona, kazanılan 2014-215 Şampiyonlar Ligi finali öncesi Xavi için tören düzenledi. Takım arkadaşları, teknik direktör Luis Enruqie ve Johan Cruyff gibi katalan külübünün efsane isimlerinin de katıldığı törende kariyerine katkısı bulunan herkese teşekkür eden Xavi bir gün dönmeyi umduğunu söyledikten sonra gözyaşlarını tutamadı.
 
 
SCHWEINI HEYECANI SEÇTİ
 
Ayrılık kervanına katılan bir diğer isim ise Bastian Schweinsteiger oldu. Bayern Münih'te 2009-2011'te birlikte çalıştığı Louis van Gaal'in çağrısını yanıtsız bırakmayan Schweini, 17 yılının geçtiği Bayern'e veda etti ve Manchester United'a imzayı attı. 12 yaşından itibaren çatısı altında bulunduğu Bayern Münih formasını ilk kez 2002'de giymeye başlayan deneyimli orta saha oyuncusu, A takımda tam 500 resmi maçta görev alıp 66 gol attı. Bayern ile 8 Bundesliga, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 7 Almanya Kupası, 2 Almanya Lig Kupası ve 2 Almanya Süper Kupa ve 1 de Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşayan Schweinsteiger de takımını hiç bir zaman unutmayacağını hatta bir gün dönmek istediğini söyledi.
 
 
Bayern Münih'in simge isimlerinden olan ve kulüpte futbolu bırakmayı değil de kariyerinin sonlarında yeni bir heyecanı seçen Schweinsteiger taraftara veda mesajında, "Sizleri her zaman kalbimde taşıyacağım ve hep bir bağımız olacak. Umarım bu kararımdan dolayı beni anlıyorsunuzdur. Gerçekten müthiş bir macera olacak ve bunun için sabırsızlanıyorum, ama sizleri de asla unutmayacağım. Her zaman kalbimde olacaksınız ve umarım bir gün yeniden buluşuruz" derken, kalbinin hala artık eski kulübü için attığını açıklamaktan sakınmadı.
Kaynak : Ntvspor