info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray ve Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Finali`nde Bugün Karşı Karşıya Gelecek

Spor Toto Süper Lig`de sezonu Beşiktaş`ın ardından 2. sırada bitiren Fenerbahçe ile 6. sırada sezonu kapatan Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası Finali`nde Antalya`da karşı karşıya gelecek.

Bugün 21.15 başlayacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan`ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak.

Futbolseverler, Galatasaray-Fenerbahçe maçını ATV`den canlı yayınla izleyebilecek. 

Galatasaray, sezonun en önemli maçına kilitlendi. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak sarı-kırmızılar, UEFA`dan aldığı 1 yıllık men cezasını çekmek için finali kazanmak zorunda. Teknik direktör Riekerink; "Fenerbahçe maçı bizim için büyük bir fırsat. Sahaya çıkıp ne kadar kaliteli oyuncular olduğunuzu göstereceksiniz. Hem Avrupa Kupaları için bu maçı kazanmalıyız hem de taraftarlarımızı mutlu etmeliyiz" sözleriyle derbi öncesi oyuncularını motive etmeye çalıştı. 

Ziraat Türkiye Kupası Finali`nde Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe`de teknik direktör Vitor Pereira futbolcularına özgüven aşılıyor. Antrenmanlarda oyuncularına sık sık derbinin önemini anımsatan Pereira, kazanmaktan başka çarelerinin olmadığını hatırlattı. Sezon boyunca verdikleri mücadele sonunda müzeye bir kupa koymak zorunda olduklarını futbolcularına anlatan Pereira "Gelinen noktada sezonun en önemli maçına çıkıyoruz. Kupayı kazanırsak bizim için en azından teselli olur. Kaybedersek ise faturası ağır olur" diyerek oyuncu grubuna mesaj verdi. Taraftarın kendilerinden sezon boyunca kupa beklediğini hatırlatan Portekizli çalıştırıcı Galatasaray`ı yenerek onlara bir derbi galibiyeti ve bir kupa hediye etmek zorunda olduklarını vurguladı. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira`nın Galatasaray karşısındaki muhtemel 11`i şöyle: 
Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Luis Nani, Robin van Persie. 

Sarı kırmızı takımın Fenerbahçe maçı kadrosu şöyle: Muslera, Cenk Gönen, Bilal, Yasin, Selçuk, Umut, Sneijder, Podolski, Sinan Gümüş, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Semih, Linnes, Koray, Olcan, Emre, Sabri, Denayer.

Türkiye Kupası`nı 53 yıllık geçmişinde şimdiye dek 13 ayrı takım müzesine götürdü. Kupada şimdiye dek Galatasaray 16, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor ve Kayserispor da birer kez mutlu sona ulaştı. 

Fenerbahçe, 15 kez final oynayıp, bunlardan sadece 6`sında kupayı alırken, en fazla final kaybeden takım oldu. Türkiye Kupası`nda ayrıca, Altay 7 kez finale çıkıp, 2 kez, Bursaspor da 6 kez final oynayıp, sadece bir kez kupanın sahibi olabildi.