info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gomezin Golü Almanyaya Yetmedi

Hazırlık maçında Almanya'ya konuk olan İngiltere, 2-0 geriye düştüğü maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-2 kazandı.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Almanya Milli Takımı'nda Beşiktaşlı Mario Gomez ve Arsenal'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil ilk 11'de başlarken Galatasaraylı Lukas Podolski ise 75. dakikada oyuna dahil oldu. 

Mücadele karşılıklı ataklarla başlarken ev sahibi Almanya'da Mario Gomez'in 27. dakikada kaydettiği gol, tartışmalı bir kararla ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. İlk yarının sonlarına doğru baskısını artıran Joachim Löw'ün ekibi, 43. dakikada Toni Kroos'un ceza alanı dışından attığı muhteşem golle ilk yarıyı 1-0'lık üstünlükle tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başlayan Almanya, 57. dakikada Mario Gomez'le farkı ikiye çıkardı. 

Sami Khedira'nın ortasına arka direkte iyi bir kafa vuruşu yapan Beşiktaşlı yıldız, EURO 2012'den bu yana milli takımdaki ilk golünü kaydetti: 2-0 İkinci gol geldikten sonra her şey tersine döndü. Kalesinde gördüğü gollerin ardından adeta kendine gelen İngiltere, 61. dakikada Harry Kane'in ceza alanı içindeki çalımları sonrası kaydettiği mükemmel golle farkı bire indirdi: 2-1 Kane'in golünün ardından Almanya kalesini ablukaya alan İngilizler, 75. dakikada Jamie Vardy'nin topuk golüyle maça denge getirdi: 2-2 

Karşılaşmanın bu skorla biteceği düşünülürken sahneye Eric Dier çıktı. Uzatma anlarında sağ kanattan yapılan ortaya ceza alanı içinde iyi yükselen Tottenhamlı defans oyuncusu, maçın skorunu belirledi: 2-3 Almanya karşısında inanılmaz bir geri dönüşe imza atan İngiltere, 29 Mart'ta bir başka hazırlık maçında Hollanda'yı konuk edecek. Aynı tarihte Almanya'nın konuğu ise İtalya olacak.