info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Herşeyi Onda Bulduk

Disiplinli, dürüst, enerjik, başarıya aç ve netice odaklı

G.Saray Teknik Direktörlüğü’ne sürpriz biçimde İtalyan Milli Takımı’ndan ayrılan Prandelli getirlirken, başkan Ünal Aysal, bu tercihini 5 temel noktaya dayandırdı. Aysal, “Disiplinli, dürüst, enerjik, başarıya aç ve netice odaklı olduğu için onu seçtik. İki gün boyunca görüştüm, neticede bu takımı şampiyon yapacağımıza inandım” dedi.
 
1- ALMAN DERKEN, NEDEN PRANDELLi TERCİH EDİLDİ?
ÖNCELİKLE Prandelli ismi bugün (dün) sabah kesinlik kazanıp netleşti.  Ben bir Anglosakson ekolünden bahsettim. İlla ki, Alman, İtalyan, İngiliz ya da Hollandalı olacak demedim. Bu ekolün bendeki tarifi şu… Disiplinli, dürüst, enerjik, başarıya aç ve netice odaklı futbol oynatan bir teknik adam istedim. 
Birçok teknik adam ile görüştük. Dünyaca ünlü birçok teknik adam da G.Saray’a gelebileceğini belirtti. Ancak 5 kriteri aynı anda barındıran hoca Prandelli idi.
 
2-GÖRÜŞMELER NEREDE VE NASIL GERÇEKLEŞTİ?
PRANDELLI, 5 kritere sahip olmasının yanında, aynı zamanda tecrübesi ile de ön plana çıktı. Prandelli ile yurt dışında bir araya geldik. Kendisi ile 2 gün birlikte olduk ve uzun uzun Galatasaray’ı konuştuk. Tanışma ve uzun uzun sohbet etme imkanı da buldum. Ve kendisine sonuç olarak bu teklifi götürdüm. 
Görüşmemizde öğrendiğim fikirleri ile hakkındaki düşüncem daha da olumlu hale geldi.
 
3-MADEM İTALYAN HOCA GELECEKTİ MANCINI NEDEN GÖNDERİLDİ?
HEMEN buna da yanıt vereyim. , Mancini’yi ben göndermedim. Kendisi G.Saray’dan ayrıldı. Bu onun tercihi idi.  Benim İtalyan futbol kültürüne negatif tutumum da yok. 
Kim G.Saray’a hizmet etmek ister ve ben de başarılı olacağına inanıyorsam onunla elbette memnuniyetle çalışırım.
 
4-KARİYERİNDE KUPA OLMAYAN BİR HOCA İSABETLİ TERCİH Mİ?
BEN başarıya aç derken işte bunu kast ettim. Başarıya doymuş bir hoca istemiyordum. Prandelli şampiyon olmamış ama Fiorentina takımına -30 puan ile başladığı sezon 74 puan toplayarak 2.’liğe ulaştıracak dereceyi başarmış.  Puanı silinmemiş olsa Fiorentina’yı İtalya’da şampiyon yapardı. Disiplin, otorite ve başarıda kararlılığı beni çok etkiledi.
 
5-PRANDELLİ GALATASARAY KADROSU HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?
KADROYA çok ufak takviyeler gerçekleştirip Galatasaray’ı şampiyon yapacağını söyledi. Ve buna inandığını altını çizerek belirtti. Buna bende inanıyorum. Sadece kadroya ufak takviyeler isteyeceğini belirtti, kısaca bizden büyük taleplerde bulunmadı. 
İkimiz de bu sene muhakkak Galatasaray’ın şampiyonluğu için çalışacağız. 
Prandelli’nin Galatasaray’ı bu yıl şampiyonluğa ulaştıracağına inanmasam onunla çalışma yönünde karar vermezdim.
 
Mancini’nin yarı fiyatından az
G.Saray ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak Cesare Prandelli, yıllık 1 milyon 750 bin Euro alacak. Vatandaşı Roberto Mancini kalsaydı, 4.5 milyon Euro alacaktı.
 
MANCİNİ-Prandelli değişikliği Galatasaray Kulübü’ne 2 milyon 750 bin Euro tasarruf ettirecek. 
Mancini’nin istifası sonrasında boşalan teknik direktörlük koltuğuna Cesare Prandelli’yi getiren Galatasaray’da İtalyan hocanın alacağı para da netlik kazandı. Prandelli’nin yıllık ücreti 1 milyon 750 bin Euro olarak belirlendi. Mancini görevi bırakmasa, önümüzdeki sezon 4.5 milyon Euro garanti ücret alacaktı.
 
PAZARTESi GÖREVDE
Sarı kırmızılı kulüp ile Prandelli arasında imzalanacak sözleşmede, Mancini’deki gibi ekstra ücretler bulunacak.
Bu yıl 20. şampiyonluk ve 4. yıldız yarışının yaşanacak olması nedeniyle Türkiye Ligi’ne büyük önem veren G.Saray yönetiminin Prandelli’nin kontratına 1 milyon Euro şampiyonluk ödülü koyacağı öğrenildi. Yeni teknik direktör, pazartesi günü İstanbul’a gelerek işbaşı yapacak.