info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye İsveç Maçı Saat 20:45te TV 8 de

Türkiye İsveç maçı ile birlikte bugün A Milli takımımız rakibiyle 10. randevuya çıkacak

Türkiye İsveç maçı bugün akşam spor severler için heyecanlı bir mücadeleye sahne olacak. A Milli Takım İsveç karşısında 10. kez boy gösterecek. Türkiye İsveç arasında oynanan maçlarda ekibimiz bugüne kadar 5'i resmi, 4'ü özel olmak üzere toplam 9 maçta karşı karşıya geldi. Bu maçların 3'ünü kazanan Türkiye, 4 karşılaşmadan beraberlik, 2 müsabakadan da mağlubiyetle ayrıldı. Rakibine 10 gol atan Türkiye, kalesinde de 10 gol gördü. 

Türkiye ile İsveç, son olarak 5 Mart 2014'te Ankara'daki 19 Mayıs Stadyumu'nda hazırlık maçında karşılaştı ve ay yıldızlılar müsabakadan 2-1 galip ayrıldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım aday kadrosunda Mersin İdman Yurdu'ndan Muammer Zülfikar Yıldırım ve PTT 1. Lig'den davet edilen tek futbolcu Altınordu'dan Çağlar Söyüncü de yer aldı. İsveç milli takımının aday kadrosunda ise Trabzonspor'dan Erkan Zengin, Kasımpaşa'dan Andreas Isaksson ve Gençlerbirliği'nden Johannes Hopf'un yanı sıra, PSG'nin dünyaca ünlü yıldızı Zlatan Ibrahimovic de yer aldı. 

Türkiye İsveç maçı 24 Mart Perşembe günü saat 20:45'te başlayacak. Karşılaşma TV 8 kanalından canlı olarak yayınlayacak. 

Türkiye-İsveç hazırlık müsabakası, aynı zamanda A Milli Takım'ın geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete sunulan Antalya Stadı'nda oynayacağı ilk maç olacak. 

Milli Takım, 26 Ekim 1923 tarihinde başlayan yürüyüşünde bugüne kadar çıktığı 532 maçtan 228'ini Türkiye sınırları içinde oynadı. Türkiye ile İsveç milli takımları arasında bugün oynanacak hazırlık maçının biletleri günler önce tükendi. 18 yıl aradan sonra Antalya'da maça çıkacak A Milli Futbol Takımı'na büyük ilgi gösteren sporseverler, biletleri tamamen bitirdi. A Milli Takımımız, son açıklanan FIFA dünya sıralamasında 20. sırada yer aldı. Teknik direktör Erik Hamren yönetiminde EURO 2016'ya hazırlanan İsveç ise 34. sırada bulunuyor. 

 Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor: Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Harun Tekin, Serdar Aziz (Bursaspor), Muammer Zülfikar Yıldırım (Mersin İdman Yurdu), Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Caner Erkin, Volkan Şen, Alper Potuk, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Hakan Balta, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Galatasaray), Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Altınordu), İsmail Köybaşı, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Cenk Tosun (Beşiktaş), Arda Turan (Barcelona), Hakan Çalhanoğlu (Bayer 04 Leverkusen), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Yunus Mallı (Mainz 05), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Burak Yılmaz (Beijing Guoan). Aday kadrodaki oyunculardan Onur Kıvrak, Burak Yılmaz ve Serdar Aziz sakatlıkları nedeniyle bugünkü maçta forma giyemeyecek. Harun Tekin, Muammer Zülfikar Yıldırım ve Çağlar Söyüncü ise daha önce A milli formayı giymedi. 

 Millilerin bugünkü rakibi İsveç'te tanıdık isimler göze çarpıyor. Teknik direktör Erik Hamren'in Türkiye maçı için aday kadroya çağırdığı futbolcular içinde Trabzonsporlu Erkan Zengin, Kasımpaşalı Andreas Isaksson, Gençlerbirliği'nden Johannes Hopf ile bir dönem Türkiye'de de oynayan Olympiakoslu Jimmy Durmaz da bulunuyor. İsveç'in dünyaca ünlü yıldızı Zlatan Ibrahimovic'in ise aday kadroya çağrılmasına rağmen, yorgun olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye gelmeyeceği açıklandı. İsveç A Milli Takımı'nın, Türkiye ile oynayacağı hazırlık maçının aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Kaleciler: Johannes Hopf (Gençlerbirliği), Andreas Isaksson (Kasımpaşa), Robin Olsen (Kopenhag) Defans: Ludwig Augustinsson (Kopenhag), Andreas Granqvist (Krasnodar), Erik Johansson (Kopenhag), Mikael Lustig (Celtic), Alexander Milosevic (Hannover 96), Victor Nilsson Lindelöf (Benfica), Martin Olsson (Norwich City), Emil Salomonsson (Göteborg) Orta saha: Jimmy Durmaz (Olympiakos), Albin Ekdal (Hamburg), Oscar Hiljemark (Palermo), Kim Kallström (Grasshoppers), Sebastian Larsson (Sunderland), Oscar Lewicki (Malmö), Pontus Wernbloom (CSKA Moskova), Erkan Zengin (Trabzonspor) Hücum: Marcus Berg (Panathinaikos), Emil Forsberg (Red Bull Leipzig), John Guidetti (Celta Vigo), Emir Kujovic (Norrköping) 

İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren, Türkiye ile 24 Mart Perşembe günü Antalya'da yapacakları özel maçın kadrosunda yıldız futbolcu Zlatan Ibrahimovic'in olmayacağını açıkladı. 

Stockholm'deki Fredens Arena'da yapılan antrenmandan sonra basın toplantısı düzenleyen Hamren, Türkiye'ye gitmekten korkmadığını belirterek, "Ibrahimovic Türkiye'ye götürülmeyecek. Bu kararın terörle ilgisi yok. Ibrahimovic üst üste maç oynadığı için biraz yorgun ve Türkiye maçı için kendisine izin verdik. Fransa'da Ibrahimovic'e ihtiyacımız var. Ibrahimovic şu anda süper bir forma ulaştı. O formunu koruması için zaman zaman izin vererek dinlendireceğiz.” diye konuştu. İsveçli gazetecilerin Türkiye'deki terör olaylarıyla ilgili soruları üzerine Hamren, “Benim işim futbol. Türkiye'nin futboluna da yakın ilgi duyuyorum. Siyasetle işim olmaz. Perşembe günü Türkiye maçında sahada olacağız. Milli takım yetkilileri Türk yetkililerle sık sık güvenlik konularını konuşuyorlar. Şu anda bir sorun yok.” dedi. 

Kasımpaşalı Andreas Isaksson'un rahatsızlığı nedeniyle kampa katılamadığını ve İstanbul'da kaldığını aktaran Hamren, milli kalecinin bugün kampa katılacağını umduğunu söyledi. Öte yandan İsveç Milli Futbol Takımı, 24 Mart Perşembe günü Antalya'da Türkiye ile oynayacağı hazırlık maçı öncesi ilk çalışmasını gerçekleştirdi. İbrahimovic 15 dakika ısınma hareketlerinin ardından antrenmanı bıraktı.