info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Wimbledon’da Tek Kadınlarda Finalin Adı Belli Oldu

Wimbledon`da tek kadınlarda finalin adı belli oldu. Julia Goerges`i 6-2 ve 6-4`le geçen Serena Williams; Jelena Ostapenko`yu 6-3`lük setlerle mağlup eden Angelique Kerber`le finalde bir araya gelecek.

Teniste sezonun üçüncü Grand Slam’i olan Wimbledon’da tek kadınlarda finalin adı belli oldu. Hamileliği nedeniyle tenise ara veren doğumdan sonra ikinci Grand Slam’inde boy gösteren 25 numaralı seribaşı Serena Williams, 13 numaralı seribaşı rakibi Julia Goerges’i 6-2 ve 6-3’lük setlerle mağlup etti ve adını finale yazdırdı ve Angelique Kerber’in rakibi oldu.

Günün diğer yarı final maçında ise Jelena Ostapenko’yu 6-3’lük setlerle devirmeyi başaran Angelique Kerber adını finale yazdırmıştı. Tek kadınlarda Kerber ve Serena’yı bir araya getirecek final karşılaşması cumartesi günü oynanacak. Wimbledon’da şampiyonluğu bulunmayan Kerber, 2016’nın ardından ikinci kez prestijli turnuvada finale yükseldi. Wimbledon’da 10. kez final oynayacak olan Serena Williams’ın ise 7 Wimbledon zaferi bulunuyor. Kerber’in Wimbledon’da mücadele ettiği tek final maçında 2016’da Serena Williams’a mağlup olmuştu.

Kariyerinde 23 Grand Slam zaferi bulunan ve Nisan 1968’den beri uygulanan “açık turnuvalar” döneminde en fazla Grand Slam kazanan tenisçi rekorunu elinde tutan Serena, cumartesi günü zafere ulaşırsa 24. Grand Slam zaferini elde edecek ve tüm zamanlarda Margaret Court’un rekorunu egale etmiş olacak.