info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Roman Başkan Muratlı`da Bir İlki Başardı

Muratlı Roman dernek başkanlığı,şimdiye kadar Muratlı’da yapılmayanı yaptı.

Muratlı Güven lokantasında basın açıklaması için bir davet organizasyonuna imza atan Muratlı Roman dernek başkanlığı,Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyon Genel Başkanı Hacı Ramazan Işıldak,Genel başkan vekili ve yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Tekirdağlı Serkan Kara,teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Kamber İşçi,sayman ve genel başkan yardımcısı Murat Aşan ve genel başkan yardımcısı Salih Pirbudak ve basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Burada yapılan basın açıklamasında,Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Gençlik Kolları Genel Başkanlığına,Muratlı Genç Romanlar Derneği üyesi ve kurucularından Çağlar Yeltekin’in atandığı tebliğ edildi. Açılış konuşmasını yapan genel başkan Hacı Ramazan Işıldak, “gelecek gençlerimizin elindedir.

Bizler de gençlerimize destek olmak için elimizden geleni her zaman yapmaya hazırız.Bu konuda Trakya’nın ve Tekirdağ’ın önemi çok büyüktür.Bugün burada bulunmamızın ve basın açıklamasında da belirttiğimiz gibi,teşkilat liderliği belirlemesinde Tekirdağ’ın gelmiş olduğu mevkii bunun en büyük örneğidir.

Romanlar artık sahipsiz değildir.Gerek sosyal gerek istihdam gerekse hukuksal açıdan hak ettiği yere gelecektir.Bu da ırkı,dini,dili ne olursa olsun,herkesin eşit şartlarda barışl,dostluk ve kardeşlik içinde tek çatı altında tüm insanlığın birlikte yaşamaması için bir neden göremiyorum.

Biz bugün bu dostluk ve kardeşlik köprüsünün temellerini attık.gerisi devlet ve siyasi yetkililerindir” dedi. Muratlı’da ulusal alanda faaliyet gösteren dernekler arasında konfederasyon bazında Türkiye çapında Gençlik kolları başkanı olma başarısı gösteren ilk başkan olan Çağlar Yeltekin, “Bugünkü mutluluğumu kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Hem gönül verdiğimiz Muratlı Genç Romanlar derneğine,hem Muratlı’ya,hem de bana güvenip bu göreve getiren genel başkanımız Hacı Ramazan Işıldak’a,genel başkan yardımcımız,ağabeyimiz,Tekirdağımızın gururu Serkan Kara’ya,diğer genel başkan yardımcılarımız Kamber İşçi,Murat Aşan ve Salih Pirbudak’a sonsuz minnet ve teşekkürlerimi sunar,bu göreve layık olmak için Sebahattin Enes Tarakçı,Erdal Durak başkanlarım ve tüm roman derneği arkadaşlarımla,Serkan Kara önderliğinde çalışacağımı da huzurlarınızda söylemekten gurur duyuyorum” dedi.

Ardından söz alan Serkan Kara, “Bugün değerli gazetecilerimizin basın bayramıdır.Kalemi ve yüreği sağlam,halktan,haktan ve doğruluktan yana olduğu kadar kendi menfaatleri doğrultusunda hizmet eden,eli kalem tutan gazeteciler de var maalesef.O yüzden eli vicdanlı,gerçek adaletli kalem tutan basın mensuplarımızın bayramını kutluyorum.Biliyoruz ki,basın bizim vazgeçilmezimizdir. Eğer biz bir şeyler öğrenebiliyor ve gündemi takip edebiliyorsak,bu basın mensuplarımızın sayesindedir.Onlara minnettarız.Biz Roman dernekleri de artık sosyo-kültürel yaşamda sadece hizmet eri değil,her alanda her kademede her mevkiide yer almak için bir konfederasyon kurduk. Bunun meyvelerini de almaya başladığımız görülüyor ki,artık mecliste dahi bizleri temsil eden milletvekillerine sahibiz.Bu da birlik,dostluk,kardeşlik ve dayanışmayla olur.Allah ülkemizin birliğini,dirliğini ve kardeşliğini bozmasın” dedi.

Basın açıklaması,toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin