info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Yeni Camii Yeni Bir Ayasofya Vakası mı?

İstanbul Ayasofya Camii gerek ismi gerekse kilise ve camiye dönüşmesi nedeniyle tartışmalara neden olmuştu.

Çorlu Cemaliye mahallesi Zafer sokakta bulunan Yeni Camide de benzer bir sorun yaşanması nedeniyle mahalle sakinleri tepkililer. Daha önce Musevi bir vakfa ait olup Havra olarak hizmet veren bu yer, daha sonra bu vakfın ortadan kaybolmasıyla Diyanet işleri bünyesinde hizmet vermeye başlamış.

Önceleri düzenli ve bakımlı olarak hizmet veren bu cami, görevli hocanın 15 Temmuz’da görevden uzaklaştırılmasının ardından kaderine terk edilmiş. Şu anda camide bir görevli olmasına rağmen mahalle halkı caminin gerekli ilgi ve bakımdan mahrum olması nedeniyle imza kampanyası başlatıldı.

ÇORLU MÜFTÜLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA; “VAKIF MALI OLDUĞU İÇİN GEREKLİ TADİLATI YAPAMIYORUZ.

Çorlu Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, bu caminin önceleri bir Musevi Vakfına ait olup, tarihi yapı statüsü taşıdığı için bakım ve onarımının da Vakıflar genel müdürlüğüne ait olduğunu ve kendilerinin bir şey yapmalarının mümkün olmadığını söylemesi, mahallelinin tepkisini dindirmiyor.

Bu konuda görüşlerini dile getiren ibadet eşrafı, “burası tarihi bina olabilir. Önceden Havra da olabilir. Peki önceden nasıl bakılıp onarılabiliyordu? Diyanet işleri buraya hoca tayin ettiyse, hocanın da bakım ve onarım için yetkililere gerekli bilgiyi vermesi gerekir. İllaki basın mensupları vasıtasıyla bizim mi dile getirmemiz gerekir.

Bir an önce bu cami kurtarılmalı” diye tepkilerini dile getiriyorlar. Valiliğin, müftülüğün ve Vakıflar genel müdürlüğünün mahallede imza kampanyası başlatılan bu cami için ne gibi bir çalışma yapacağı merak ediliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin