info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Zabıta Ekipleri Pazar Yeri Denetimlerini Sürdürüyor

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği ve 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve semt pazarlarında denetimlerine devam ediyor.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ölçü ve ayar memurluğu ve zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde eksik tartım yapan tartı aletine rastlanmazken, esnaflar ölçü ve tartı aletleri damga ve muayeneleri konusunda uyarıldı. Damga ve muayenelerin 1 Ocak 2019 tarihinden başlayarak 28 Şubat 2019 tarihine kadar devam edeceği konusunda bilgilendirilen esnafa Zabıta Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Memurluğu'na müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Öte yandan vatandaşlardan gelen şikâyetlere istinaden yapılan denetimlere devam edilirken denetimlerde " Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği " ile ilgili maddeler gereğince tezgâhlarına etiket koymayan ve vatandaşı yanıltacak şekilde etiket kullanılıp kullanılmadığı yönünde de incelemeler gerçekleştirildi ve esnaflara yönetmelik hükümleri konusunda da mağdur olmamaları için bilgiler aktarıldı.

 

Kaynak : Murat Ürtekin