info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dohas Çorlu Derneğinden Çağrı

Ramazanda Yemekler İsraf Olmasın

DOHAS, (Doğa hayvanları sevenler) Çorlu derneği,Ramazanda artan yiyeceklerin çöpe atılarak israf olması yerine,sokak hayvanları için toplanmasını istiyor.Dernekten yapılan açıklamada; "Sokaklarda açlık ve susuzlukla yaşam savaşı veren sahipsiz hayvanlar acılı ölümlere mahkumken, her gün tonlarca yiyecek çöpe gidiyor.

Oysa bir Ayet-i Kerimede "Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez. Araf Suresi(7/31)" buyurulmakta,bir Hadis-i Şerifte ise ""Bir kişinin yemeği iki kişiye, iki kişinin yemeği de dört kişiye yeter" (Müslim,Eşribe,180)" denmektedir. Ayrıca, Mübarek Ramazan Ayında tutulan ORUÇ, hem toplumun ahlaki hayatını değiştirip iyiye ve güzele götüren bir ameldir ve hem de bireyler arasında yardımlaşma ve merhamet duygularını da geliştirir.

Bu bağlamda "Bu mübarek Ramazan'da, oruç tutup iftar sofrasına oturduğunuzda, suyunuzu kana kana içip yemeğinizi doya doya yediğinizde, her günü ve her geceyi AÇ SUSUZ geçiren SAHİPSİZ HAYVANLARI da düşünün.

İftar sofralarının artıkları ÇÖP OLMASIN. Kalmış yemekleri kedi ve köpekler için sokağınıza koyarak BİR AÇ CAN DOYURABİLİRSİNİZ.

Unutmayın, Hz Muhammed (sav) 'Hayvanlara yapılan iyilikte de sevap vardır' buyurmuştur." söylemini siz değerli basın kuruluşlarının KİTLELERE duyurmasını önemle talep ediyoruz" Dediler

Kaynak : Murat Ürtekin