info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşadamları Çorlu`da Gövde Gösterisi Yaptı

Ekonomik Krizden Güçlenerek Çıkacağız

Tekirdağ'ın ilçelerinde faaliyet gösteren firmalardan oluşan iş dünyası dernekleri, Çorlu'da bir araya gelerek ülkenin iş piyasasında yaşadığı sıkıntıları aşmak için değerlendirme toplantısı yaptı. Başkanlığını Murat Çalık'ın yapmakta olduğu Merkezi Çorlu'da bulunan Tekirdağ İş Dünyası Derneği, " İŞDER " ofisinde bir araya gelen Muratlı Kalkınma ve Girişimci İşadamları Derneği " MUGİAD " başkanı Kerem Demir ile Kapaklı, Çerkezköy ve Saray'da faaliyet gösteren Sanayici Esnaf ve İşadamları Derneği " SATİVES " başkanı Erol Buz, iş dünyasındaki sıkıntılar ve ekonomik krizin iş piyasasına yansımalarından dolayı yaşanan ticari durgunluğu nasıl aşacakları konusunda bir değerlendirme toplantısı yaptılar.

İŞDER binasında misafir işadamı dernek başkanlarıyla bir araya gelen başkan Murat Çalık, "zaman zaman iş piyasasında sıkıntılı dönemlere girilir. Önemli olan,bu sıkıntıları nasıl aşacağımız konusunda çözüm üretebilmektir. Biz İŞDER olarak bu konuda ilk adımı attık. Şubat ayında yapacağımız bir fuaye ile (mini fuar) yaklaşık 70 firma ve 5.000 ziyaretçi ile iş piyasasını rahatlatmayı hevesliyoruz. Bu bizim için asla yeterli kabul edilemez. Bu nedenle değerli SATİVES başkanı Erol Buz ve MUGİAD başkanı Kerem Demir dostlarımızla bir araya gelerek, Tekirdağ'da bir işadamları dayanışma ve ticaret platformu hedefliyoruz. Her zaman söylediğim gibi, " birlikten güç doğar. Biz de bu iki değerli başkanım ve aramıza daha da katılacak diğer ilçe işadamları dernek başkanlarımızla bu krizi atlatacağız " Dedi.

SATİVES başkanı Erol Buz, " biz, Büyükşehir yasasıyla Kapaklı olarak Çerkezköy'den ayrılınca,hem nüfus hem de sanayi alanı konusunda Çerkezköy'den daha büyük bir alana sahip olduk. Fakat Çerkezköy ile bağımızı koparmayarak, derneğimizin faaliyet alanına Çerkezköy'ü de dahil ettik. Bununla da yetinmeyerek, Saray ilçemize de kucak açtık. İŞDER nasıl Çorlu'da merkezi olmasına rağmen Tekirdağ iş dünyası derneğiyse, biz de çalışma ve güç alanımızı tüm Tekirdağ'a yaydığımız gibi, üyelerimizin çoğunluğu ticari faaliyetlerini Tekirdağ ve Çorlu'da yürütüyor. Buna artık Muratlı'yı da Kerem Demir başkan sayesinde katmış bulunmaktayız. SATİVES güçlü bir dernektir ve daha da güçlenerek ekonomik sıkıntıları aşacak beceri ve imkana sahiptir " Dedi.

Henüz birkaç aylık dernek olmasına rağmen aktif çalışmaları ve kamu, siyasi, toplumsal ilişkileri güçlü bir kişi olan MUGİAD'IN başkanı Kerem Demir de bu konuda kararlı ve umut dolu açıklamalarda bulundu.

Kerem Demir, " derneğimizin adından da anlayacağınız gibi, kalkıma kelimesi bizim için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Her ne kadar bu iki başkanımın oluşturduğu derneklerden yeni de olsak, MUGİAD'IN vizyonunda ve misyonunda kalkınma önemli yer tutmaktadır. Muratlı maalesef gerek kültürel gerek ekonomik gerekse imar alanında halkına yeterli alan oluşturamamış bir ilçemizdir. MUGİAD olarak amacımız, başta Muratlı olarak tüm iş piyasasını kalkındırmak, Muratlı'da eksik olan sosyal yaşam alanlarını arttırmak, her alanda halkın yaşam standardını yükseltmektir. Bugün görüyorum ki, Muratlı'ya tayin olan kamu görevlileri, Tekirdağ merkezde ikamet etmeyi tercih ediyorlar. Çünkü Muratlı'da kültürel, sosyal,sanatsal ve ticari anlamda hiç bir yaşam alanı ve imkanlar bulunmamaktadır. İşte biz MUGİAD olarak Muratlı'yı kalkındırıp geliştirmeyi, tükenmekte olan, dostluk, komşuluk, paylaşma, dayanışma ananelerimizi tekrar geliştirmeyi ve yaşatmayı bir vazife edindik. Bu konuda da bugün burada değerli başkanlarım Murat Çalık ve Erol Buz ile hem dostluğun hem de dayanışmanın temellerini atmış bulunuyoruz. Güçlü dernekler güçlü ekonomi güçlü ticaret ve en önemlisi de güçlü dostluk ve dayanışmanın ilk temellerini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Murat başkanın başlattığı fuaye ile, daha güzel projeleri hep birlikte atarak daha da güçleneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" Dedi.

Toplantı,birlikte akşam yemeği ile sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin